Регистрирайте се
Приложение на Питагорова теорема
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
baroveca Напреднал

гласове: 14
|
Пуснато на: Thu May 07, 2009 5:07 pm Заглавие: Приложение на Питагорова теорема |
|
|
Здравейте.Тъй като утре на 8 май ще съм учител бих помолил някой да ми даде задачи от вида :"Приложение на Питагоровата теорема в равнобедрен триъгълник и трапец".Но ако може малко по-лесни,защото нивото в моя клас не е много високо.Благодаря предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
mathinvalidnik Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Thu May 07, 2009 5:29 pm Заглавие: Re: Приложение на Питагорова теорема |
|
|
| ivan_baroveca написа: | Здравейте.Тъй като утре на 8 май ще съм учител бих помолил някой да ми даде задачи от вида :"Приложение на Питагоровата теорема в равнобедрен триъгълник и трапец".Но ако може малко по-лесни,защото нивото в моя клас не е много високо.Благодаря предварително.  |
Ми то в равнобедрения триъгълник и в трапеца ти трябва да си направиш допълнителни построения,че да можеш да приложиш Питагорова теорема...освен ако при равнобедрения триъгълник не е и правоъгълен...
п.п. Иначе ако ти се решава ей тука http://www.math10.com/bg/geometry/zadachi-pitagorova-teorema.html е мястото  |
|
|
 |
baroveca Напреднал

гласове: 14
|
Пуснато на: Thu May 07, 2009 5:40 pm Заглавие: |
|
|
| Ами да аз искам такива задачи,в които да правя допълнителни построения и да изполвам Питагорова теорема!Може ли такива задачи ако някой има сборници да напише 4-5 задачи?Благодаря предварително. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|