| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mechkov Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 6:20 pm Заглавие: Екстремуми |
|
|
| Интересно ми е как се намират най - големи/малки стойности на функции. Знам единствено, че за квадратна е -b/2*a, но другите са ми мъгла. Не намерих нищо в сайта. Ако може да се намери линк с тоя материал отнякъде ще съм много благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 7:05 pm Заглавие: Re: Екстремуми |
|
|
| Mechkov написа: | | Интересно ми е как се намират най - големи/малки стойности на функции. Знам единствено, че за квадратна е -b/2*a, но другите са ми мъгла. Не намерих нищо в сайта. Ако може да се намери линк с тоя материал отнякъде ще съм много благодарен. |
Не е трудно но не е кратко за описване, ще чакаш да стигнеш съответния клас, или което е по-добре ще го прочетеш. |
|
|
 |
Mechkov Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 7:24 pm Заглавие: Re: Екстремуми |
|
|
| martin.nikolov написа: | | Не е трудно но не е кратко за описване, ще чакаш да стигнеш съответния клас, или което е по-добре ще го прочетеш. | А къде да го прочета? Аз съм 9-ти клас не ми се чака до n-ти, където n е толкова голямо, че не ми се чака . |
|
|
 |
martin.nikolov Напреднал

гласове: 21
|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 7:51 pm Заглавие: Re: Екстремуми |
|
|
| Mechkov написа: | | martin.nikolov написа: | | Не е трудно но не е кратко за описване, ще чакаш да стигнеш съответния клас, или което е по-добре ще го прочетеш. | А къде да го прочета? Аз съм 9-ти клас не ми се чака до n-ти, където n е толкова голямо, че не ми се чака . |
Учебник за 11 клас, или по-добре учебник по анализ(диференциално смятане), или търсиш из интернет.
Ако ти е толкова интересно и не можеш да чакаш не си ли търсил из нета вече? |
|
|
 |
Mechkov Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 7:57 pm Заглавие: |
|
|
Знам само, че първата производна се приравнява към 0. Абе ако не намеря нищо в нета, ще помоля някой 11-класник в краен случай . |
|
|
 |
Is it black or white? Напреднал

Регистриран на: 03 Jan 2009 Мнения: 393 Местожителство: Силистра ПМГ
     гласове: 32
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 8:14 pm Заглавие: |
|
|
| Mechkov написа: | Знам само, че първата производна се приравнява към 0. Абе ако не намеря нищо в нета, ще помоля някой 11-класник в краен случай . |
Ако ми кажеш смислено, какво е първа производна, аз правя челна стойка публично.
И най- вече ако ми кажеш, какво значи за теб, че [tex]x'=1 [/tex] |
|
|
 |
Mechkov Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 8:15 pm Заглавие: |
|
|
Линка към сайта на ФМИ ще ми е много полезен. Мерси. Ще си имам занимание за тая вечер . А от math10 за производни съм го изчел отдавна. |
|
|
 |
Mechkov Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 04, 2009 8:17 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | Mechkov написа: | Знам само, че първата производна се приравнява към 0. Абе ако не намеря нищо в нета, ще помоля някой 11-класник в краен случай . |
Ако ми кажеш смислено, какво е първа производна, аз правя челна стойка публично.
И най- вече ако ми кажеш, какво значи за теб, че [tex]x'=1 [/tex] |
Само не се смейте- първа производна е изменението на f(x) разделено на изменението на x, където изменението на x клони към нула. Също така вчера прочетох, че геометричното значение на първата производна е, че производната на някоя функция дава наклона на допирателната към графиката на функцията в дадена точка. А за [tex]x'=1 [/tex] нямам никаква идея. Може би [tex]f(x)=x[/tex] или няма решение. |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Mon May 04, 2009 8:50 pm Заглавие: |
|
|
| Аз не искам да ми цитираш определения, защото мисля че ги знам. Само исках да разбера за теб [tex]x'=1 [/tex] или да речем [tex]c'=0 [/tex], говори ли ти нещо? |
|
|
 |
Mechkov Начинаещ

|
Пуснато на: Mon May 04, 2009 9:36 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | Аз не искам да ми цитираш определения, защото мисля че ги знам. Само исках да разбера за теб [tex]x'=1 [/tex] или да речем [tex]c'=0 [/tex], говори ли ти нещо? |
[tex]c'=0 [/tex] Това е при константа. А [tex]x'=1 [/tex] при f(y)=y. |
|
|
 |
bostko Начинаещ

|
Пуснато на: Wed May 06, 2009 1:30 pm Заглавие: |
|
|
Mechkov Ще ти го обясня по-просто. Стойността на функцията на прозводната в точка x от графиката е тангенса на допирателната към графиката в тази точка.
http://gallery.lionmv.com/pics/funkciq.png |
|
|
 |
|