Регистрирайте се
задача с височина и описана окръжност
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
melanholly Начинаещ
       гласове: 1
|
Пуснато на: Mon May 11, 2009 1:16 pm Заглавие: задача с височина и описана окръжност |
|
|
та еот я и задачата
Описаната около триъгалника ABC окръжност има радиус 32,5см. Страната АС е равна на 60см а страната ВС 52см. Височината CD (D принадлижи на AB) e равна на ?
та аз намирам и трите страни с синосова теорема ама после не се ещам как да намеря височината ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Mon May 11, 2009 1:32 pm Заглавие: |
|
|
| Основна задача от 9 клас [tex]R=\frac{AC.BC}{ 2CD} [/tex] |
|
|
 |
melanholly Начинаещ
       гласове: 1
|
Пуснато на: Mon May 11, 2009 1:35 pm Заглавие: |
|
|
e явно съм го проспал като са ни го преподавали благодаря  |
|
|
 |
krainik Фен на форума
  гласове: 44
|
Пуснато на: Mon May 11, 2009 4:22 pm Заглавие: |
|
|
| Май си проспал и когато са ви учили за синУс и за триъгЪлник. То, бива, бива, ама... |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Mon May 11, 2009 4:44 pm Заглавие: |
|
|
За щастие, не съм учител! Но си мисля, че и учителите по математика трябва да учат у4ениците на правопис!
Така че, отговор на въпрос където има синОс и триАгалник е вреден!
Затова давам отрицателен ВОТ! |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Mon May 11, 2009 5:00 pm Заглавие: |
|
|
r2d2, слава богу, че не си учител. Защото ако цял ден ( а ти няма да го изтърпиш) трябва да обясняваш ( слава богу не и на учениците в училището ми, които са доста грамотни и по БЕЛ и по мат) на 10- класник,как да събира дроби или на 7-класник, как да прехвърля събираемо в другата страна, няма да имаш акъл и очи да виждаш правописни грешки. Освен това съм разбрала, че ако човек на 15 години е изпечен неграмотник, една поправка за радиОс или синОс няма да го разчувства Може и да е грубо, но нямам никакво намерение, да уча когото и да било на правопис. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|