Регистрирайте се
Елементарен въпрос --- Ма кой да помни...
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kozleto Начинаещ
    гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 8:29 pm Заглавие: Елементарен въпрос --- Ма кой да помни... |
|
|
| Може да ви прозвучи направо смешно, защото тука се занимавате сериозно с това нещо, обаче не помня вписана/описана окръжност в различните видове четириъгълник, а ще ми трябва за класното. Ако може някой да напише на пресечните точки на какво лежат центъра на вписаната и тосзи на описаната окръжност в: трапец, равнобедрен трапец и успоредник. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Mechkov Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 8:37 pm Заглавие: Re: Елементарен въпрос --- Ма кой да помни... |
|
|
| kozleto написа: | | Може да ви прозвучи направо смешно, защото тука се занимавате сериозно с това нещо, обаче не помня вписана/описана окръжност в различните видове четириъгълник, а ще ми трябва за класното. Ако може някой да напише на пресечните точки на какво лежат центъра на вписаната и този на описаната окръжност в: трапец, равнобедрен трапец и успоредник. |
Центърът на описаната трябва да е на равни разстояния от върховете на фигурата => пресечна точка на симетралите. Центърът на вписаната трябва да е на равни разстояния от страните => пресечна точка на ъглополовящите. Друг е въпросът дали фигурата може да се впише/опише. Например трапец може да се впише в окръжност само ако е равнобедрен, а успоредник само ако е правоъгълник. А при вписването в четириъгълник сборовете на двойките срещуполжни страни трябва да е равен. |
|
|
 |
kozleto Начинаещ
|
Пуснато на: Wed Apr 29, 2009 9:16 pm Заглавие: |
|
|
Thank you за помощта, помогна ми наистина много  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|