Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pi4a Начинаещ
  гласове: 8
|
Пуснато на: Sun Apr 26, 2009 11:29 am Заглавие: ХОМОТЕТИЯ |
|
|
Добър ден!!
Имам тук няколко задачи по Хомотетия, но не мога да разбера как се построяват образи на триъгълник,окръжност и квадрат!Моля за подробно обяснение, че мога само да построявам образите на дадена точка!!
Ето и задачите...
Даден е триъгълник OMN .Постройте образите на M i N при хомотетия с център О и коефициент: 1\2 ; -2 ; 2
Деден е равнобедрен триъгълник ABC.Постройте образа му при хомотетия h(O;k), където О е средата на AB, а : k=1/3 ; k=-1 ; k=3/2
ЕЕ утре ше ме изпитват по Математика...надявам се на вашата помощ,иначе пак ше ми липнат няква 2-ка или 3-ка.
Благодаря предварително!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Николай Ставрев Начинаещ

|
Пуснато на: Sun May 03, 2009 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Преобразуването на фигури при хомотетия се прави по един и същи начин за всяка фигура ,необходимо е да пренесеш точките на n-ъгълника като всяка една свържеш с центъра на хомотетията и умножиш вектора по коефициента.В случая при тези две точки избираш си произволна точка О свързваш я с М и N умножаваш векторите ОМ и ON по [tex]\frac{1}{2} ,2,-2[/tex] и готово.Късмет на изпитването  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|