Регистрирайте се
Сумата на първите n члена = ?
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
justify Начинаещ

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
_sssss Фен на форума
   гласове: 50
|
Пуснато на: Mon Mar 30, 2009 11:11 pm Заглавие: |
|
|
| [tex]a_{1} + a_{2} + a_{3} + ... + a_{n}=(\frac{1}{2^1} + \frac{1}{2^2} + \frac{1}{2^3} + ... + \frac{1}{2^n}) + (1 + 2 + 3 + ... + n) = \frac{1}{2}*\frac{1 - \frac{1}{2^n}}{1-\frac{1}{2}} + \frac{(n+1)n}{2}=\frac{2^n + 2^{n-1}(n+1)n - 1}{2^n}[/tex] |
|
|
 |
justify Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Mar 31, 2009 9:39 am Заглавие: |
|
|
Мерси, стана ми ясно как се прави.
Формулата за сумата на членовете на аритметична прогресия (1,2,3,4..n) хайде знам я, но другата сега проверих и в четиризначните таблици, как се очаква от мен да я налучкам? Наизуст ли трябва да я знам? |
|
|
 |
stflyfisher Напреднал
    гласове: 10
|
Пуснато на: Tue Mar 31, 2009 10:57 am Заглавие: |
|
|
| justify написа: | Мерси, стана ми ясно как се прави.
Формулата за сумата на членовете на аритметична прогресия (1,2,3,4..n) хайде знам я, но другата сега проверих и в четиризначните таблици, как се очаква от мен да я налучкам? Наизуст ли трябва да я знам? |
Едва ли ще я налучкаш. Да си чувал, че има и геометрична прогресия? Обикновено по математика се използват формули.... които се знаят т.е наизуст. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|