| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
justify Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Mar 28, 2009 11:53 am Заглавие: Моля помогнете с едно логаритмично уравнение |
|
|
Благодаря!
| Description: |
|
| Големина на файла: |
14.18 KB |
| Видяна: |
1509 пъти(s) |

|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat Mar 28, 2009 12:30 pm Заглавие: |
|
|
| x=+-2 са единствените числа от деф. множество!
|
|
|
 |
justify Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Mar 28, 2009 1:24 pm Заглавие: |
|
|
Аз не го бях пресмятал, но сега като го сметнах получавам [tex]x \in (-\infty;-2)\cup(2;+\infty)[/tex], а за втория [-2;2] за да съществува въобще корена, но (-√3;√3), за целия втори логаритъм. Бързах и може да имам грешка, но сега излизам. После ще го реша пак.
Иначе дори и да излизат 2 възможни отговора от ДС.. ок, но все пак можете ли да кажете начина на решаване, защото следващия път при такъв тип уравнение може и да не излязат отговорите от ДС
|
|
|
 |
justify Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Mar 28, 2009 4:16 pm Заглавие: |
|
|
Допуснал съм грешка. Сега си я намерих като го реших наново. Наистина ДС за x са ±2 и след проверка и двете са решения. Просто от любопитство все пак ще съм благодарен ако някой може да предложи решение на задачата като се абстрахираме от доста ограничените ДС
И още нещо. Възможно ли е една задача да е така зададена, че ДС да са като в този случай и това да е единствения вариант за решение. Просто по друг начин да не може да се реши? Попадали ли сте на такава?
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Mar 28, 2009 4:43 pm Заглавие: |
|
|
| justify написа: | Допуснал съм грешка. Сега си я намерих като го реших наново. Наистина ДС за x са ±2 и след проверка и двете са решения. Просто от любопитство все пак ще съм благодарен ако някой може да предложи решение на задачата като се абстрахираме от доста ограничените ДС
И още нещо. Възможно ли е една задача да е така зададена, че ДС да са като в този случай и това да е единствения вариант за решение. Просто по друг начин да не може да се реши? Попадали ли сте на такава?  |
Да. Много пъти задачата става ясна, като се направят ДС
|
|
|
 |
|