| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jerrybg Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Mar 20, 2009 7:36 pm Заглавие: Олимпиада 2 кръг въпрос |
|
|
Здравейте на всички .
Въпроса ми е следния-някой може ли да ми препоръча какво да чета и да решавам за подготовка за 2 кръг на олимпиадата по математика за 10 клас благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ins- Фен на форума

Регистриран на: 03 Oct 2007 Мнения: 567 Местожителство: Роман, София
  гласове: 28
|
Пуснато на: Sat Mar 21, 2009 1:11 am Заглавие: |
|
|
Виж минали години какво се е падало http://www.mathlinks.ro/viewtopic.php?search_id=257355284&t=254381 - това може да ти е много полезно ... можеш да разцъкаш и олимпиади на други страни ... но най-напред започни от учебниците, за препоръчване профилирана подготовка и кандидат-студентски теми... там трябва да си бетон ...
опитай с по-сложни от задачите за II кръг. (http://imomath.com - виж този сайт)
След като свършиш с тези задачи - виж теорема на Чева, Менелай, ако имаш време - вектори от геометрията и теория на числата - поне сравнения, т. Ойлер, Ферма, Пел, Питагорови тройки и други известни факти. Има един зелен справочник с много неравенства - неравенства можеш да видиш и от mathlinks.ro и да не забравяме функции - функционални уравнения, неравенства и т.н. и още - метод на математическата индукция ...
определено имаш какво да четеш ...
Може би някой от хората тук ще е по-полезен от мен ... все пак са преподаватели |
|
|
 |
mousehack Напреднал

гласове: 17
|
Пуснато на: Sat Mar 21, 2009 1:34 pm Заглавие: |
|
|
Ами нещо зо 8 клас...  |
|
|
 |
ins- Фен на форума

|
Пуснато на: Sat Mar 21, 2009 9:52 pm Заглавие: |
|
|
| За 8 клас - опитай със задачи от по-ниски кръгове от минали години - преди 1998 - тогава нивото на НОМ е било по-високо, а и със стари задачи от областни кръгове. Просто решавай повече задачи и се научи да мислиш - това е важното ... Пак казвам - не съм преподавател ... и някои от хората тук може да са далеч по-полезни от мен. |
|
|
 |
mousehack Напреднал

гласове: 17
|
Пуснато на: Sat Mar 21, 2009 9:56 pm Заглавие: |
|
|
| А ще може ли някакъв линк към такива кръгове,защото аз намериях областния кръг само от миналата година. |
|
|
 |
ins- Фен на форума

|
Пуснато на: Sat Mar 21, 2009 10:18 pm Заглавие: |
|
|
| Трябва да се разтърся ... имах някъде подобни задачи ... но не ти обещавам нищо, защото трябва да се сканират, а не знам как ще съм със времето, напоследък имам много работа, но виж в различни списания - напр. "Математика", "Математика и информатика", попитай и твоите учители и потърси по-добре в интернет - навремето бях намирал доста задачи ... виж и този сайт - има интересни задачи за 8 клас. |
|
|
 |
|