Регистрирайте се
въпрос относно калкулатор за пресмятане
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Става ли калкулатора ми за дисциплината Теоритична Електротехника според вас? |
| Да |
|
60% |
[ 3 ] |
| Не |
|
0% |
[ 0 ] |
| Незнам |
|
40% |
[ 2 ] |
|
| Общо гласове : 5 |
|
| Автор |
Съобщение |
nikolai_pr Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Mar 15, 2009 5:11 pm Заглавие: въпрос относно калкулатор за пресмятане |
|
|
Здравейте,
не съм сигурен дали въпроса ми трябва да бъде зададен точно тук
за което ме извинете ако не съм избрал подходящото място.
От този семестър имам предмета Теоритична електротехника и проблем се яви за мен
избирането на подходящ калкулатор. Вече си закупих един но дали той може да прави изчисления с рационални числа незнам защото нямам представа за какво става въпрос.
Качения файл е снимка на калкулатора моля обяснете ми дали е това което съм си купил
и ако да пример за една сметка която не бих могъл да извърша с обикновен калкулатор.
Благодаря на отзовалите се предварително!!!
п.с. по реда на копчетата син,кос.... има и буквите A,B,C,D,E,F
| Description: |
| Става ли калкулатора ми за дисциплината Теоритична Електротехника според вас? |
|
| Големина на файла: |
339.39 KB |
| Видяна: |
6748 пъти(s) |

|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Mandos Начинаещ

гласове: 6
|
Пуснато на: Sun Mar 15, 2009 7:17 pm Заглавие: |
|
|
Здравей! Всеки калкулатор става за смятане на рационални числа, но може да има разлика в точността. Предмета ти е Теоретична електротехника -да не би да имаш предвид комплексни числа, защото не всеки калкулатор може да ги смята ? От снимката не могат да се видят вторичните функции (жълтият текст) така че не мога да ти кажа.
А отностно копчетата A,B,C,D,E,F това са или параметри в които можеш да дефинираш стойности или са просто част от представянето на числа в шестнадесет-тичната бройна система.
|
|
|
 |
nikolai_pr Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Mar 15, 2009 9:29 pm Заглавие: |
|
|
| значи налагам поправка комплексни числа са
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|