| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
melanholly Начинаещ
       гласове: 1
|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:00 pm Заглавие: Параметрично уравнение > малко ми е неясен отговора |
|
|
Та имам проблем с това уравнение [tex]\sqrt{18+x}-3\sqrt{x+3}= -\sqrt{5}[/tex] (отг. 2 ) или по скоро не съм разбрал материала нещо та аз го решавам по метода дето е с модули, него знам как се нарича. И уравнението дето ме се получава е [tex]|18+x|-3|x+3| = -5[/tex] и като си реша случеите получавам 2 обаче то не е в интервала. Та Трябва ли да го разглеждам като случай ? И ако съм згрешил ако може да ми обясните къде и какво бе трябваало да е решението
Благодаря че преглеждате въпроса ми  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:02 pm Заглавие: |
|
|
| Оппааа, как получи този модул? |
|
|
 |
melanholly Начинаещ
|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:08 pm Заглавие: |
|
|
| ми нали [tex]\sqrt{f(x)}^2 =|x|[/tex] и аз действах по тоя начин или нещо съм збъркал ? |
|
|
 |
Is it black or white? Напреднал

Регистриран на: 03 Jan 2009 Мнения: 393 Местожителство: Силистра ПМГ
     гласове: 32
|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:10 pm Заглавие: Re: Параметрично уравнение > малко ми е неясен отговора |
|
|
Защо не пробваш това - прехвърляш 2-рия и 3-тия корен от другите страни и става:
[tex] \sqrt{18+x}+\sqrt{5}=3\sqrt{x+3}[/tex] и повдигаш навтора, нататък задачатата става лесна, само внимавай след първото повдигане ще получиш отляво корен, а отдясно не и не забравяй да поискаш дясната страна да е по-голяма или равна на нула, тей като е равна на корен от нещо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:13 pm Заглавие: |
|
|
| melanholly написа: | | ми нали [tex]\sqrt{f(x)}^2 =|x|[/tex] и аз действах по тоя начин или нещо съм збъркал ? |
[tex]\sqrt{f(x)^2} =|f(x)|[/tex], не [tex]\sqrt{f(x)}^2 =|f(x)|[/tex], а и тук това не ти трябва да го използваш |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:18 pm Заглавие: |
|
|
| Archer написа: | | melanholly написа: | | ми нали [tex]\sqrt{f(x)}^2 =|x|[/tex] и аз действах по тоя начин или нещо съм збъркал ? |
[tex]\sqrt{f(x)^2} =|f(x)|[/tex], не [tex]\sqrt{f(x)}^2 =|f(x)|[/tex], а и тук това не ти трябва да го използваш | След такова обяснение бива и да не си го разбрал...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:25 pm Заглавие: |
|
|
| Какво не му е наред на обяснението? |
|
|
 |
melanholly Начинаещ
|
Пуснато на: Wed Mar 04, 2009 9:31 pm Заглавие: |
|
|
eее много благодаря. аз нещо не бях получил отговора и за това пробвах по тоя ночин дето него знам още веднъж благодаря |
|
|
 |
|