Регистрирайте се
Доказателство на едно от неравенствата на Коши
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
JIamep Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Feb 18, 2009 4:41 pm Заглавие: Доказателство на едно от неравенствата на Коши |
|
|
Някой може ли да ми помогне за доказването на следното неравенство [tex] (a_{1}b_{1}+a_{2}b_{2}+...+a_{n}b_{n})^2\leq ({a_{1}}^2+{a_{2}}^2+...+{a_{n}}^2)({b_{1}}^2+{b_{2}}^2+...+{b_{n}}^2) [/tex]
Междудругото има ли тема свързана с неравенствата между средни, неравенства на Бернули, Чебишов?
Благодаря предварително!!
П.С. Бях го намерил, но съм го затрил нейде.
Направихме го на неравенство 
Последната промяна е направена от JIamep на Sat Feb 21, 2009 4:10 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Pinetop Smith Фен на форума

гласове: 87
|
|
|
 |
mathinvalidnik Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Wed Feb 18, 2009 7:06 pm Заглавие: Re: Доказателство на едно от неравенствата на Коши |
|
|
| JIamep написа: | Някой може ли да ми помогне за доказването на следното неравенство [tex] (a_{1}b_{1}+a_{2}b_{2}+...+a_{n}b_{n})}^2=({a_{1}}^2+{a_{2}}^2+...+{a_{n}}^2)({b_{1}}^2+{b_{2}}^2+...+{b_{n}}^2) [/tex]
Междудругото има ли тема свързана с неравенствата между средни, неравенства на Бернули, Чебишов?
Благодаря предварително!!
П.С. Бях го намерил, но съм го затрил нейде. |
Че това неравенство ли е  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|