Регистрирайте се
Уравнение на Рикати - намиране на частно решение?
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Kai Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Feb 03, 2009 2:48 pm Заглавие: Уравнение на Рикати - намиране на частно решение? |
|
|
Здравейте! Някой може ли да ми обясни как се намират частното решение у1(х), което ни е необходимо, за да решим едно уравнение на Рикарти? Мои колеги ми казаха цитирам "Май с научкване", но този отновор леко не ми обяснява точния процес. Досега това, което забелязах във всички задачи, които сме решавали в часовете по ДУ е, че у1(х) горе-долу има вида на свободния член х в уравнението.
Т.е. ако имаме х в уравнението, което е с вид на пример 3/х^3, ние ще търсим частно решение като положим у1= A/x, където А е константа, заместваме на всякъде в уравнението, намираме А=? и така намираме у1.
На прав път ли съм с разсъжденията?
Ако не, бихте ли се опитали да ми обясните?
Благодаря предварително.
Последната промяна е направена от Kai на Tue Feb 03, 2009 5:52 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Tue Feb 03, 2009 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Има уравнение на Рикати!
Казва се НАЛУЧКВАНЕ, а не както много от Пловдивско мислят НАучкване! |
|
|
 |
Kai Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Feb 03, 2009 5:55 pm Заглавие: |
|
|
Упс. За името аз съм виновна - така го записах първия път като го чух на лекции и така си го викам и до днес ><' За другото, колегите са виновни. Хех...
Но...
Така ли се намира частното решение, както съм го описала? |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|