| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lexo Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jan 29, 2009 1:04 am Заглавие: Карти |
|
|
От колода 52 карти се изтегля една карта.Намерете вероятността тази карта да е черна тройка или червено асо.
Някакви идеи ?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
lexo Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jan 29, 2009 1:06 am Заглавие: |
|
|
| От колода 32 карти случайно се избират 10. Да се пресметне вероятноста 7 от тях да бъдат от един и същ цвят? |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Thu Jan 29, 2009 11:28 am Заглавие: Re: Карти |
|
|
| lexo написа: | От колода 52 карти се изтегля една карта.Намерете вероятността тази карта да е черна тройка или червено асо.
Някакви идеи ?  |
Картите са 52, като имаш 2 черни 3ки т.е. вероятността като теглиш карта да е черна тройка е 2/52, ако искаш пък да е червено асо(има 2 такива карти) вероятността пак ти е 2/52. А понеже не е мн ясно условието ако искаш картата да е или черна тройка или червено асо, то тогава има 4 карти, които ти удовлетворяват условието и вероятността ти е 4/52. |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Thu Jan 29, 2009 11:32 am Заглавие: |
|
|
| lexo написа: | | От колода 32 карти случайно се избират 10. Да се пресметне вероятноста 7 от тях да бъдат от един и същ цвят? |
Тук не съм мн сигурен защото ми липсва теорията в момента, но отговора трябва да е:
[tex]\frac{2C_{16}^{7}}{ C_{32}^{10}} [/tex]
Това ще го проверя тези дни и ако не е така, ще пиша Все пак ако греша може и някой от форума да ме поправи |
|
|
 |
|