Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
paulie Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jan 19, 2009 6:02 pm Заглавие: Уравнение на права |
|
|
Здравейте на всички
Уча в Технически университет - Варна и в момента се подготвям за изпит, обаче има 2 задачи, които не мога да реша Надявам се някой да ги е решавал и да ми даде съвет
1 зад.
Даден е триъгълник ABC ,А(2,2) и уравненията на две от височините х+у-2=0 и 9х-3у-4=0
Да се намерят уравненията на страните на [tex]\Delta [/tex].
2 зад.
Дадени са уравненията на АВ: 2х+у+5=0 , АС:х-3у+6=0 и координатите на медицентъра М (1;3). Търси се уравнението на ВС?
Благодаря предварително [/b][/quote] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ivelinqnev Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jan 23, 2009 11:37 pm Заглавие: |
|
|
| То са много лесни тези задачи, даже ги знам на изус. 1зад. височините са към др. две страни, а 2зад.намираш кордин. на т.А и лесно се намира страната |
|
|
 |
Zlatinster Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Fri Dec 04, 2009 9:32 pm Заглавие: |
|
|
| някой ще напише ли решенията моля |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Fri Dec 04, 2009 11:02 pm Заглавие: |
|
|
| ivelinqnev написа: | | То са много лесни тези задачи, даже ги знам на изус. 1зад. височините са към др. две страни, а 2зад.намираш кордин. на т.А и лесно се намира страната |
Зад. 2
Kaто намериш коорд. на А, може да намериш и коорд. на на Т- средата на ВС. А след това и на Р такава, че Т е среда и на АР. Каква фигура е АВРС? Ясно ли е как да продължиш?
Цитирах горния юнак, който зубри задачите само за да му кажа, че все още в БГ се пише "НАИЗУСТ" - една дума и с Т накрая! "Sancta Simplicitas"! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|