Регистрирайте се
Да се изследват функциите F(x)=arcsin ( 2x/x^{2} -1)
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
anarchy Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jan 05, 2009 9:11 pm Заглавие: Да се изследват функциите F(x)=arcsin ( 2x/x^{2} -1) |
|
|
Здравайте от скоро започнах да изучавам висшата математика и все още не мога да се справям и ако може да ми помогнете с решението на следните задачи.
Да се изследват функциите:
F(x)=arcsin ( 2x/x^{2} -1)
F(x)=cos^{3}x+sin^{3}x
Да се пресметнат интегралите:
∫ (x^{3}+1/x^{3}-x^{2})dx
∫ (x^{6}-2x^{4}+3x^{3}-9x^{2}+4 / x^{5}-5x{3}+4x)dx
Дано съм успял да ги напиша разбираемо. И последна молба дано не ви затруднявам много с нея ако може подробно да ми покажете решенията защото съм решил да се подготвям за студент и съм почнал сам да се обучавам за да мога да разбера методиката на решаването. Благодаря предварително !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
gdimkov Напреднал
    гласове: 17
|
Пуснато на: Wed Jan 07, 2009 12:37 pm Заглавие: |
|
|
Ако трябва да разбирам, че ще кандидатстваш в някой университет, тогава интеграли не ти трябват. Как се изследват функции? Знаеш ли какво се пита и търси за една функция при нейното изследване. Това можеш да прочетеш във всяка книга. Ако имаш въпроси към прочетената теория инейното приложение на практика, тогава питай. Само недей да искаш някой от учестниците във форума да ти напише това, което е написано в книгите.
Задавай конкретни въпроси!
Успех! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|