Регистрирайте се
(a,b)=(b,c)=(c,a)=1.da se dokaje, 4e (abc, ab+bc+ca)=1
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petetetoto Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jan 03, 2009 5:08 pm Заглавие: (a,b)=(b,c)=(c,a)=1.da se dokaje, 4e (abc, ab+bc+ca)=1 |
|
|
Pomost!!!Iprednata zad,za koiato pusnah tema i tazi((a,b)=(b,c)=(c,a)=1.da se dokaje, 4e (abc, ab+bc+ca)=1) sa za kursova rabota.mnogo vi molia spasiavaite polojenieto .I pak 6te sam vi mnooooooooooooooooogo blagodrana ako moje niakoi da mi pomogne  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Nona Напреднал

гласове: 163
|
Пуснато на: Sun Jan 04, 2009 12:33 pm Заглавие: |
|
|
Да допуснем, че [tex]gcd(abc, ab+bc+ca)>1.[/tex] Тогава съществува число [tex]p>1, \ p|abc, \ p|ab+bc+ca.[/tex] Без ограничение на общността допускаме, че р дели а. Понеже [tex] p|ab, \ p|ca,[/tex] за да е изпълнено [tex] p|ab+bc+ca,[/tex] трябва [tex] p|bc. [/tex] Но [tex] gcd(a,b,c)=1[/tex]. Противоречие. Следователно допускането ни, че [tex]gcd(abc, ab+bc+ca)>1[/tex] не е вярно и [tex]gcd(abc, ab+bc+ca)=1.[/tex]
И пиши на кирилица! |
|
|
 |
petetetoto Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jan 04, 2009 1:18 pm Заглавие: |
|
|
| Спасяваш ми живота!Не мога да ти изкажа колко съм ти благодарна!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|