| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wolf4o Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jan 01, 2009 9:07 pm Заглавие: Интересни задачки |
|
|
Ако някой може да помогне с тези две задачки ще съм му много благодарен
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Thu Jan 01, 2009 9:09 pm Заглавие: |
|
|
| Кой елемент, от задачите не е ясен? |
|
|
 |
wolf4o Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jan 02, 2009 12:15 pm Заглавие: |
|
|
| Ако може решение на задачките. Един приятел ме помоли за помощ и затова ги постнах тук. |
|
|
 |
gdimkov Напреднал
    гласове: 17
|
Пуснато на: Fri Jan 02, 2009 2:11 pm Заглавие: |
|
|
| Този приятел да си вземе книжките и да ги прочете. Нямам необходимия документ, в който да ми нанесат оценката, ако дам тук решението на тези задачки. |
|
|
 |
wolf4o Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jan 02, 2009 3:55 pm Заглавие: |
|
|
| gdimkov написа: | | Този приятел да си вземе книжките и да ги прочете. Нямам необходимия документ, в който да ми нанесат оценката, ако дам тук решението на тези задачки. |
Пич защо се заяждаш - или помогни или не -просто е (без да се изтъкваш колко разбираш материята) |
|
|
 |
gdimkov Напреднал
    гласове: 17
|
Пуснато на: Fri Jan 02, 2009 6:37 pm Заглавие: |
|
|
| Аз, моето момче, не се заяждам. Но даваш ли си сметка какво означава някой да реши на някого задачите. Това го правехме в училище като си преписвахме един от друг задачите. Този твой приятел, като представи задачи, които не е решил сам, какво ще постигне. Ти сам би трябвало да се замислиш върху това. Аз не се саяждам. Но ми обясни от какви съображения да реша някому задачите, а той да ги представи за свои. Този човек за какво се готви? |
|
|
 |
alexander_bs Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jan 02, 2009 8:16 pm Заглавие: |
|
|
Тези задачи са елементарни, така че, ако си прочете учебника/лекциите няма да има проблем да се справи с тях. Ето все пак някои насоки:
1а) Намира уравнение на права през точка и колинеарен с нея вектор. Кординатите на М са средноаритметични на координатите на А и B. За колинеарен на s взима нормалния вектор на g, който има координати (2,5).
1б) За да намериш симетричната на М, първо трябва да се намерят координатите на ортогоналната проекция М1 на М. Написваш параметричното уравнение на права през М и М1 чрез координатите на М и колинеарен вектор (нормалния на g). Така чрез това уравнение определяш координатите (с параметър) на М1. Тази точка обаче лежи на g, следователно координатите й удовлетворяват уравнението. Така намираш параметъра и респективно координатите на ортогоналната проекция на М. Оттам лесно намираш координате на симетричната.
1в) Уравнение на права през точка и колинеарен вектор с координати (-5,2).
2а) Уравнение на равнина през точка и компланарна на два неколинеарни вектора.
2б) Взимаш три вектора - по един колинеарен на всяка права и друг с начало точка върху едната права и край - точка върху другата права. Кръстосани са около смесеното произведение на тези три вектора не е нула. Разстоянието е дължината на оста-отсечка. |
|
|
 |
|