Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bojidar1991 Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jan 07, 2007 12:12 am Заглавие: Задача по Алгебра |
|
|
Искам да ви помоля ако можете да ми помогнете за следната задача :
задачата е от сборника на издателство "Интеграл-Добрич" на стр. 89 зад. 111 . Условието е:
"За кои стоиности на параметъра к уравнението ***** kx( хикса е на квадрат)+2(k+1)x+k-1=0
`2
kx +2(k+1)x+k-1=0 ***** има корени с различни знаци и абсолютната стоиност на отрицателният корен е по-голяма от абсолютната стоиност на положителният корен?"
Аз намирам гланите случаи и подслучаите после дискриминантата и от първия главен случаи x1=... и x2=... и от другия главен случаи намирам x1=x2=... обаче после не знам какво трябва да се направи. Моля да помогнете ако можете че нашта госпожа ни е дала 50 задачи за вакацията и направо прегрявам! Ако можете да я решите ше сам ви страшно благодарен.
П.С. Ако може и за други задачи да помогнете оште по-добре.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
M_Velinova Фен на форума
   гласове: 21
|
Пуснато на: Sun Jan 07, 2007 7:38 am Заглавие: Параметрично уравнение |
|
|
Достатъчно е да са налице условията:
1) D>0 (за да са различни двата корена)
Ако означим с х1 отрицателния корен, а с х2- положителния:
2) х1*х2<0
3) -х1>х2
Решаваш системата неравенства 1),2) и 3), като в 2) и 3) заместваш от формулите на Виет.
Успех!
Vel |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|