Регистрирайте сеРегистрирайте се

Everest

Форум за математика Форуми -> Друго
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zaio
Редовен

гласове: 12

МнениеПуснато на: Wed Dec 17, 2008 7:44 pm    Заглавие: Everest

Здравейте, пак съм аз.
От няколко дена ме гложди 1 мисъл. Т. к. компютърът ми скоро ще има ден-ден, реших да му купя подарък - плочка РАМ. И за да няма грешки, си инсталирах EVEREST Ultimate Edition, за да видя каква ми е сегашната рам и какво ми е дъното. За дъното видях, но за рам-та не пише нищо. Само обемът и толкова Shocked . Може ли да ме насочите къде да гледам или пък др програма, или начин, по който да видя каква ми е сегашната РАМ? Искам да сложа плочка + сегашната ми памет, така че оферти с продажба на тази, не се приемат Cool .
А също така искам да видя какви температури поддържа процесорът, а и др компоненти, знаех, че става с тази програма, уви, не видях откъде. Ще може ли помощ и за това?
Поздрави Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
zaio
Редовен

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 4:28 pm    Заглавие:

40 пъти е четена темата, никой ли няма желание да подскаже малко Rolling Eyes ?
А като си купя рам, задължително ли трябва да преинсталирам вин-а и съответно всички драйвъри?
Върнете се в началото
ferry2
Напреднал

Местожителство: гр.Пловдив
гласове: 24

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 5:43 pm    Заглавие:

Преди имах инсталиранa Еverest, имаше една иконка "Датчик", цъкаш на нея и ти показва температурите на компонентите! За модела на RAM-a би трябвало и него да показва, ако не, отваряш кутията и гледаш какво пише на самата плочка RAM-памет. Ако не разбираш и не искаш ти да си отваряш компютъра може да го занесеш там от, където ще си купуваш RAM-a, те да го отворят и да видят модела.След като добавиш памет не е нужно да преинсталираш уин-а!Дано да съм ти помогнал! Wink
Върнете се в началото
mathinvalidnik
Фен на форума

Местожителство: Вкъщи
гласове: 20

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 6:06 pm    Заглавие:

Взимаш си старата 'плочка' отиваш в магазина казваш 'една ей такава плийс' и там колкото мгб искаш да те Laughing слагаш си я ако имаш слотове и готово.Но не съм сигурен,но мисля че ако например системата ти може да държи до 2 гб рам ако сложиш повече няма да може да я използваш Confused .Aз помня на времето още като си купувах SDR че ми правеше такива проблеми Confused
Върнете се в началото
Петков
Начинаещ

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 6:58 pm    Заглавие: Re: Everest

zaio написа:

А също така искам да видя какви температури поддържа процесорът, а и др компоненти, знаех, че става с тази програма, уви, не видях откъде. Ще може ли помощ и за това?
Поздрави Very Happy

85 градуса за Интел и 300 за АМД с разликата че АМД-то изграя а интела сваля тактовата честота за да не прегрее Smile Това което написах е за даден процесор а не фамилия, не може да се определи до какви стойности държи СПУ-то докато не го пробваш ама не те съветвам, освен ако не си решил да си купуваш ново пц. Относно рам-а пише всичко. А относно "вземането на плочката" Може да се окаже че е спряна от производство :Д
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zaio
Редовен

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 7:30 pm    Заглавие:

Kris, то, хубаво я взимам, ама не мога да разбера коя е тя Shocked . Принципно съм наясно къде ми е дъното, видеото, мрежовата, ХДД, но точно РАМ и идея си нямам . Ще стане ли мн нахално, ако помоля някой да ми нарисува къде би трябвало да се намира тази плочка?
Иначе ПС-то ми е без страничен капак, досега се мъчих да надничам, но явно главата ми е голяма и не мога да се навра в шкафа, за да погледна без да разкачвам кабеляците. Именно за това исках схемата преди да съм го разкачила.
Фери, сега видях Embarassed , но там има само Т на ХДД.
Нищо де, не ме вълнува чак толкова, лятото ми е по-наложително да знам, сега не, но все пак, би било добре.
А за преинсталирането, питах, защото и без това машинката плаче за формат и би ме било яд ако я направя и след закопуването на РАМ се окаже, че пак трябва да правя . Отговорът ти, фери, ме зарадва.
Петков, с АМД съм. Преди ехееей мн години 1 бивше гадже ме прилъга да си взема АМД, защото не знам-си-и-аз-какво, а аз нали си бях гола вода - го послушах. Проблеми не ми е създавал, само лятото малко не понася жегите.
Отностно РАМ-та, то съм почти сигурна, че плочка като моята е спряна от производство отдавна, но те не са ли с подобни характеристики ДДР-и, така че да стане на дъното?
Ами ако взема 1 нова с повече МБ и махна моята?
Леле, какви излияния съм изписала Shocked , искам да знаете, че дори на дневника си (който нямам, бтв) не пиша така Very Happy .
Върнете се в началото
mathinvalidnik
Фен на форума

Местожителство: Вкъщи
гласове: 20

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 7:45 pm    Заглавие: отг

Ами...

Просто има едни като скобички,внимателно ги откачаш и вадиш плочката Confused

http://ralphlosey.files.wordpress.com/2007/06/ram.jpg (това са плочките) поне така би трябвало да изглеждат

П.П Моля те не опитвай да си пъхаш главата в кутията докато работи Confused

AMD_motherboard_MSI_k9a2.jpg
 Description:
Ето така горе долу би трябвало да ти изгежда вътре в кутията и там трябва да стоят 'плочките'
 Големина на файла:  30.81 KB
 Видяна:  1585 пъти(s)

AMD_motherboard_MSI_k9a2.jpg

Върнете се в началото
ferry2
Напреднал

Местожителство: гр.Пловдив
гласове: 24

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 7:57 pm    Заглавие:

Така изглежда плочка РАМ

Тук с червено съм оградил слотовете, където се пъхат плочките памет.

По въпроса за характеристиките, различните памети са с различни характеристики, не само обема е важен, а и дали модулите памет поддържат дву-канален режим на работа(новите го поддържат), таймингите трябва да са еднакви и още куп други неща.Ако не ти е ясно какво ти говоря по-добре се обърни към специалист!И по-последния ти въпрос за предпочитане е да вземеш примерно две плочки по 1ГБ отколкото една 2ГБ!
Върнете се в началото
zaio
Редовен

МнениеПуснато на: Thu Dec 18, 2008 8:39 pm    Заглавие:

Момчета, мн ви благодаря за помощта. Видях с каква РАМ съм. Само за сведение: имам място за още 3 плочки Cool .
Фери, оле, оле Shocked направо ме срази Confused . Май, наистина ще се наложи да се обърна към човек, който разбира от хардуер Rolling Eyes . Их!
Поздрави Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Друго Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети