Регистрирайте се
От точка М към дадена равнина са построени правите MA и MB
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
math Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Nov 29, 2008 8:06 pm Заглавие: От точка М към дадена равнина са построени правите MA и MB |
|
|
Трябва да реша следните задачи,в понеделник имам контролно,но не ги разбирам и не знам как да се справя. Може ли някой от тук да ми помогне? Ще съм ви благодарна!
1) От точка М към дадена равнина α са построени правите MA и MB, всяка от които определя с α ъгъл, равен на 45 градуса. Намерете ъгъла, определен от двете наклонени, ако ортогоналните им проекции в α са перпендикулярни.
2) Даден е правоъгълен паралелепипед ABCDA1B1C1D1 с малък основен ръб AD=a и околен ръб AA1=a/2. Диагоналите на основата сключват ъгъл 60 градуса. На колко е равно разстоянието от точка C1 до диагонала BD на основата ?
3) Основата на пирамида е равнобедрен триъгълник с основа, равна на a и срещулежащ ъгъл, равен на 30 градуса. Всички околни ръбове на пирамидата са равни на 2a. На колко е равна височината на пирамидата?
Има и други,но ще съм ви благодарна,ако ми помогнете с тези и ако може след това и с др. задачки. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Nov 29, 2008 8:14 pm Заглавие: |
|
|
| Момиче, с цялото ми уважение,... но от две решени задачи, няма да проумееш стереометрията. Има и решени задачи, в учебника... |
|
|
 |
math Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Dec 04, 2008 10:18 am Заглавие: |
|
|
| Ясно е,че няма да разбера стереометрията, колкото и решени задачи да видя, впрочем, но тези ми бяха спешни и ми трябваха... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|