Регистрирайте се
Как се намират синус, косинyс, тангенс и котангенс
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
melanholly Начинаещ
       гласове: 1
|
Пуснато на: Sun Nov 23, 2008 11:51 am Заглавие: Как се намират синус, косинyс, тангенс и котангенс |
|
|
малко глупава е тая тема ама са ко да направя не намерих в главния сайт каквото ми трябваше значи въпроса ми е имам един триъгълник абс
ще може ли някой да ми обясни като на идиот как се намират синус, косинос, тангенс и котангенс Благодаря  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Fed VIP

Регистриран на: 24 May 2007 Мнения: 1136 Местожителство: София (Русе)
  гласове: 33
|
Пуснато на: Sun Nov 23, 2008 12:03 pm Заглавие: |
|
|
Пише се синУс и косинУс!
За произволен триъгълник:
косинусът се намира примерно с косинусова теорема, синусът от него. Тангенсът и котангенсът от тях. |
|
|
 |
melanholly Начинаещ
|
Пуснато на: Sun Nov 23, 2008 12:59 pm Заглавие: |
|
|
добре че съм неграмотен ясно но поне се опитвам с математиката да съм на ти ама не ми се получава и това та имах идея да ми кажете нещо от рода снус се намира ab/bc или нещо от отя род може ли така да ми го обясните ама с буквите а не с теореми  |
|
|
 |
ferry2 Напреднал

гласове: 24
|
Пуснато на: Sun Nov 23, 2008 1:31 pm Заглавие: |
|
|
Това , което те интересува важи само в правоъгълния триъгълник ! Ще ползвам твоя чертеж , приемаме , че това е правоъгълен триъгълник , нека [tex]BC=a,AC=b,AB=c \Rightarrow \sin\angle BAC=\frac{a}{c};\cos\angle BAC=\frac{b}{c};tg\angle BAC=\frac{a}{b};cotg\angle BAC=\frac{b}{a}[/tex]
Или обяснено с думи [tex]\sin\angle BAC[/tex] е равен на отношението на срещулежащият му катет и хипотенузата , [tex]\cos\angle BAC[/tex] е равен на отношението наприлежащият му катет и хипотенузата , [tex]tg\angle BAC[/tex] e отношението на срещулежащ към прилежащ катет и [tex]cotg[/tex] е обратното на [tex]tg[/tex] ! Това важи за всички ъгли в правоъгълния триъгълник ! |
|
|
 |
melanholly Начинаещ
|
Пуснато на: Sun Nov 23, 2008 2:16 pm Заглавие: |
|
|
| ferry2 благодаря. Явно ти си слушал в часовете по математика за разлика от мен |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|