Регистрирайте се
Определете ускорението на свободното падане на планета
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bsvaki Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Nov 19, 2008 11:00 pm Заглавие: Определете ускорението на свободното падане на планета |
|
|
Здравейте, аз съм нов в този форум и имам една молба към вас. Може ли някой да ми реши следната задача:
Определете ускорението на свободното падане на неизвестна планета , при условие че там матеметическо махало с дължина 0,5м би извършвало 13 трептения за 1 мин и 10 сек.
Много ще съм благодарен, ако някой може да ми помогне. Благодаря предварително.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
bsvaki Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Nov 20, 2008 9:04 am Заглавие: |
|
|
| Като гледам какви задачи решавате не ми се вярва тази да ви затруднява. Задачата ми е много важна, защото е от контролна по физика, която ще правя днес следобяд.
|
|
|
 |
bsvaki Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Nov 20, 2008 9:44 am Заглавие: |
|
|
Аз достигнах до това решение. Пионе кажете дали е вярно.
| Description: |
|
| Големина на файла: |
327.22 KB |
| Видяна: |
2442 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Thu Nov 20, 2008 10:07 pm Заглавие: |
|
|
е ми да, имаш формулата [tex]T=2\pi\sqrt{\frac{l}{g}}[/tex] откъдето лесно изчисляваш
[tex]g=\frac{4\pi^2l}{T^2}[/tex].
Сега вече си заместваш най-спокойно със дадените стойности, гледаш какво се получава и пишеш отговора с някво приближение
За мен(ако трябва да следвам примера на господина си по физика) да стигна до формула за ускорението, в която всички величини са ми дадени, е напълно достатъчно решение на една физична задача - оттук нататък е просто заместване и смятане
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|