Регистрирайте се
системни уравнения с две неизвестни
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tanya Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Nov 05, 2008 9:56 am Заглавие: системни уравнения с две неизвестни |
|
|
|(x+y)(8-x)=10
|(x+y)(5-x)=20
oтг.: (7;3), (14/3;5/3)
|1/y + 2/y-x =7
|1/y(y-x)=5
отг.: (-4/5;1/5),(1/10;1/2)
|2x²-xy+5y²=44
|x²-3xy+7y²=55
отг.: (1;3),(-1;-3),(3;-2),(-3,2)
Това са задачи от второто равнище на учебника за 9 клас, на пръв поглед са елементарни и вероятно решението е лесно, но явно не мога да се ориентирам с групирането. Единствения ми проблем е това при решаването на задачи, а ако не е по-добре сега да разбера, много ви моля за помощ. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ins- Фен на форума

Регистриран на: 03 Oct 2007 Мнения: 567 Местожителство: Роман, София
  гласове: 28
|
Пуснато на: Wed Nov 05, 2008 10:23 am Заглавие: |
|
|
Задачите са наистина елементарни ... трябва да се напънеш повече и да запълниш някои празноти в знанията си.
1. Раздели уравнение 1) на уравнение 2) ... получаваш уравнение относно x. Като го решиш - разгледай и случая x+y=0.
2. Разкрий скобите в уравнение 2) и замести в уравнение 1). Внимавай с дефиниционните области.
3. Умножи уравнение 1) по 5, а уравнение 2) по 4 и ги извади - получаваш хомогенно уравнение.
Само упътвания са, но ако си знаеш материала не би трябвало да имаш проблеми. За жалост вашето поколение е малко осакатено откъм математиката.
Успех! |
|
|
 |
Tanya Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Nov 05, 2008 10:45 am Заглавие: |
|
|
| Явно на време съм се усетила да запълвам дупки в знанията си, след като дори не осъзнавам къде греша и какво трябва да се направи. Не, не съм тъпа и да, решавам задачи и си уча... Страшно много благодаря, на тези които са погледнали темата, проблема е в мен. |
|
|
 |
ins- Фен на форума

|
Пуснато на: Wed Nov 05, 2008 10:50 am Заглавие: |
|
|
| Няма проблем ... важното е, че се опитваш, а не чакаш на готово. Ако не се оправяш - питай още. Просто чаках да ми се рестартира сървъра и затова дадох толкова накратко нещата. |
|
|
 |
Tanya Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Nov 05, 2008 10:55 am Заглавие: |
|
|
| ins- написа: | | Няма проблем ... важното е, че се опитваш, а не чакаш на готово. Ако не се оправяш - питай още. Просто чаках да ми се рестартира сървъра и затова дадох толкова накратко нещата. |
Ами, аз пуснах темата след доста продължителни опити да направя нещо и вече се отказвам. Истината е че трябва да получа оценки на този материал а галвата ми вече отхвърля всякаква информация и не произвежда каквато и да е друга... Дам, и моите проблеми. Пак, благодаря! |
|
|
 |
ins- Фен на форума

|
Пуснато на: Wed Nov 05, 2008 2:08 pm Заглавие: |
|
|
Няма защо да се отказваш ... почини малко и прочети всичко в учебника и сборниците, които имаш. Все някъде има подобни примери решени. Тези задачи не идват от "нищото". Ако не става с първото четене - не се отказвай ... боли глава понякога. Ако пак не успееш - питай - задавай конкретни въпроси и ще ти помогна, ако трябва ще пусна детайлни решения с пълно обяснение. Просто в момента съм на работа и е лудница.
Успех! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|