Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mastinka90 Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Sat Oct 18, 2008 12:19 pm Заглавие: Търси се.. |
|
|
| В правоъгълния т-к АВС е вписана окръжност с радиус r,а външно от него към хипотенузата е вписана окръжност с радиус R.Да се намери хипотенузата АВ.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sat Oct 18, 2008 12:54 pm Заглавие: |
|
|
означи си страните на триъгълника с a, b и c и забележи, че R=(a+b+c)/2, r=(a+b-c)/2, откъдето като извадиш тези двете получаваш c=R-r
Първото равенство идва от допирателните към външно вписаната окръжност, а второто - от допирателните към вписаната в тригълника окръжност.
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat Oct 18, 2008 1:02 pm Заглавие: |
|
|
Ето картинка за 2R=a+b+c.
Понеже имаме квадрат R=b+x=a+y =>2R=a+x+b+y=a+b+c.
| Description: |
|
| Големина на файла: |
11.36 KB |
| Видяна: |
1019 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
Mastinka90 Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Sat Oct 18, 2008 1:14 pm Заглавие: |
|
|
мда..мерси..аз съм чертала на ръка и ми се получава една доста странна фигура,която определено не е квадрат,но като погледнах наистина онеязи ъгли са по 90[tex]^\circ [/tex]
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|