Регистрирайте сеРегистрирайте се

Формулки на kartacha и Pro

Форум за математика Форуми -> Уравнения
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kartacha
Начинаещ

Репутация: 5.7Репутация: 5.7Репутация: 5.7Репутация: 5.7Репутация: 5.7
гласове: 1

МнениеПуснато на: Fri Sep 26, 2008 8:02 pm    Заглавие: Формулки на kartacha и Pro

Преди бях голям математик, но сега малко съм му охлабил края. Обаче последно време взех да е стягам, защото има едно момче, което ме вдъхновяваме. Той ми даде линк за този форум. Та аз играя една игра, по която се опитвам да зарибя и ПРО. За играта се изискват сериозни познания в Логиката, Психологията и Математиката, ако искаш да ти е лесно. http://axiom16.com Това е линк, освен ако не е забранено.
Та по същество. За да развиеш в свой герой в играта, то трябва да покачваш уменията му. За това се изискват Точки за Развитие. Ако искаш да покачиш показателя за Интелект на героя си от 7 до 16 степен ще са ви нужни 8+9+10...+15+16 ТР. Ясно ви е, че не е практично и приятно да се смята така.
Та така измислихме първата си формулка.
(p-n)(p+n+1)
2
Където p е показателят, до който героят иска да достигне, а n е началният такъв на героя.

После дойде и друг проблем. В играта всеки показател си има максимум и за да е по разчупена и свободна системата, максимумът не е абсолютен, а прото над него се покачва за два пъти повече ТР.
Да речем, показателят за Прецизност на Кой Ли Стреля Там е 8 и той иска да го покачи на 19. Но за това трябва да прекрачи расовия максимум за хората, който е 16. За това ще са му нужни 9+10+11+12+13+14+15+16+17*2+18*2+19*2 ТР
Сами разбирате, че въобще няма да има много очаровани да смятат цялото това...нещо. Друг въпрос е, че Кой Ли няма как да намери толкова ТР наведнъж.
Та така се роди идеята за 2ра формула, която да обхваща показатели и отвъд максимума.
(m-n)(m+n+1)+2(p-m)(p+m+1)
2
Където m е расовият максимум, n - началният показател, а p - този, който героят ще достигне.

Не знам защо ви го споделих това с формулите като първи пост, но...такъв съм си аз.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
gdimkov
Напреднал

Местожителство: София
гласове: 17

МнениеПуснато на: Fri Sep 26, 2008 10:12 pm    Заглавие:

Прегледах по диагонала написанот от теб и не разбирам защо го пишеш в раздел "Уравнения".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
soldier_vl
VIP

Местожителство: София
гласове: 22

МнениеПуснато на: Sat Sep 27, 2008 1:18 pm    Заглавие:

Кой клас си? 8ми?
Върнете се в началото
martosss
VIP Gold

Местожителство: Somewhere over the rainbow
гласове: 213

МнениеПуснато на: Sat Sep 27, 2008 6:02 pm    Заглавие:

Не разбрах от нас какво се иска? Да ти намерим някоя друга формула? Да се включим в играта?
Върнете се в началото
kartacha
Начинаещ

Репутация: 5.7Репутация: 5.7Репутация: 5.7Репутация: 5.7Репутация: 5.7
гласове: 1

МнениеПуснато на: Tue Sep 30, 2008 7:28 pm    Заглавие:

По принцип нищо конкретно, но бих се радвал да се опита някой да посъкрати втората, така че да стана по-кратичка.
П.П.:Също бих се радвал ако някой премести темата в раздел "Неравенства"

"Кой клас си? 8ми?"
Не 9ти Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Уравнения Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.