Регистрирайте се
Информатика в Германия или в България
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TheRipper Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Sep 23, 2008 11:16 am Заглавие: Информатика в Германия или в България |
|
|
Здравейте,
Много се радвам, че намерих този хубав форум . Поздравления за сайта .
И така значи докато си бях в България се захласнах по обучение в Германия. Общо взето представях си живота, че след 5 годишно обучение ще започна със заплата 2000 евро нето, ще карам спортни коли. Абе мислех си, че животът тук е супер. Да това си е така, всичко е супер подредено, улиците са чисти. Но има едно нещо, което не ми харесва. Запознах се с доста българи тук, които вече учат около 5 години, а още не са завършили бакалавър. Пък да кажеш, че са някакви идиоти добре, ама не са. Учат си и дори си бачкат по специалността и са добре приети от работодателите им. Малко ми остава живот и здраве да започна образованието тук и да имам точни впечатления, но като цяло май няма как да не се проточи обучението. Това за мен е плашещо. Именно за това си мисля дали не е по-добре, ако изкарам първата година и след това да прехвърля в България примерно в СУ Информатика. Изобщо това възможно ли е и как става? Иначе вече съм сигурен, че някой ден искам да си работя в България. Просто не мога да проумея как някои остават да си живеят тук и издържат като виждат роднините си максимум 2 пъти в годината. Изобщо добра ли е комбинацията Бакалавър Информатика в СУ и Магистър Информатика в Германия и каква е разликата между магистър в България и Германия, ако след бакалавъра човек вече си е намерил хубава работа в София и е започнал да се издига в йерархията. Общо взето не може ли да си намери, човек добре платена работа в България с диплома от СУ. Изобщо някой знае ли какви са разликите при наемането в България на специалисти с българска и немска диплома?
Малей доста дълъг пост изписах, но просто искам да чуя евентуално мнението на хора от България, които учат в СУ Информатика или пък вече са завършили и работят по специалността си.
Мерси предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Tue Sep 23, 2008 1:49 pm Заглавие: Re: Информатика в Германия или в България |
|
|
Не съм Информатика в СУ , но уча в СУ.
| TheRipper написа: | | ...комбинацията Бакалавър Информатика в СУ и Магистър Информатика в Германия... |
Това е най-добрия варант от финансова гледна точка и е много по-лесен.
| TheRipper написа: | ...Изобщо някой знае ли какви са разликите при наемането в България на специалисти с българска и немска диплома?...
|
Всичко е въпрос на връзки или поне 90%, останалите 10% са късмет и труд. Но определено имаш предимство с немска диплома, защото в началото на кариерата се гледа дипломата  |
|
|
 |
Caesar Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Tue Sep 23, 2008 4:46 pm Заглавие: |
|
|
Магистър в Германия (и в много други държави) ти дава голямо предимство. По-лесно ще си намериш работа. Много хора от България си взимат магистратурата в чужбина. Но разбира се, всичко зависи до самия човек . С желание и труд човек може да постигне високи резултати навсякъде
Поздрави,
Цезар |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|