Регистрирайте се
построяване на базис... как ?!
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Barden Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Sep 07, 2008 10:11 pm Заглавие: построяване на базис... как ?! |
|
|
нов съм тук - надявам се да не ви отнемам времето с уникално глупави въпроси и се надявам да ми помогнете възможно най-бързо ... защото наистина става въпрос за нещо което трябва да науча БЪРЗО
проблемът е следния:
дадена ни е линейно независима система от вектори и искаме да я допълним до базис
звучи просто - предполагам че е такова (вероятно решението е от сорта хоп-хоп-забелязваме, че бла-бла - и готово), но все пак не можах да го измисля сам
системата ни примерно е
a1 = (-1, 2, 3,-2);
a2 = ( 2, 1,-4,-3);
a3 = ( 1, 3,-2,-3);
може да ви прозвучи като обява за изгубено куче, но ... помогнете ми да намеря липсващото a4 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
savage309 Напреднал

гласове: 3
|
Пуснато на: Sun Sep 07, 2008 11:36 pm Заглавие: Re: построяване на базис... как ?! |
|
|
| Barden написа: | | може да ви прозвучи като обява за изгубено куче, но ... помогнете ми да намеря липсващото a4 |
В тази задача може хоп-хоп в триъгълен вид и накрая слагаме вектор, така че очевидно детерминантата да е различна от 0. Например (0,0,0,1).
 |
|
|
 |
Barden Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Sep 08, 2008 10:40 am Заглавие: |
|
|
светкавичен отговор!
мерси!
и аз така го сънувах снощи ама не вярвах че става
П.С
House M.D ftw  |
|
|
 |
gdimkov Напреднал
    гласове: 17
|
Пуснато на: Mon Sep 08, 2008 10:54 am Заглавие: |
|
|
Из историята на покойния професор Гълъбов - най-известният български германист. На изпит по немска литература студент дълго мълчи (т.е. мисли!). Професорът леко му помага и студентът подскача и повтаря като свое, това което е чул. Коментар на професор Гълъбов: "Като ми го кажат, одма се сещам".
Успех! |
|
|
 |
Barden Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Sep 08, 2008 4:52 pm Заглавие: |
|
|
мда..... така изглежда  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|