Регистрирайте се
Contour Integral - информация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
drago_prd Начинаещ
   гласове: 1
|
Пуснато на: Sat Aug 16, 2008 6:49 pm Заглавие: Contour Integral - информация |
|
|
Някой може ли даде малко повече информация за този тип интеграли- [tex]\oint_{}^{}[/tex]. Ако дадете и една проста задачка в обяснението ще е още по-добре.
Аз открих линк с информация за тях, но е написано по-доста неясен за мен начин. (Все още съм 11 клас.) Ето и линка: Contour Integral
Ако някой знае как е точният превод на български на Contour Integral да каже и това... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Sat Aug 16, 2008 6:55 pm Заглавие: |
|
|
| Контурен интеграл. |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sun Aug 17, 2008 1:36 pm Заглавие: |
|
|
С риск, да ми се обидиш, май навлизаш в дълбоки води...
Значи под [tex] \oint_{}^{}Pdx+Qdy + Rdz [/tex] разбираме криволинеен интеграл от втори род по затворена крива С.
[tex]F=P(x,y,z)i+Q(x,y,z)j+R(x,y,z)k [/tex] е вектор, дефиниран в точките от тази крива.
Връзката м/у криволинеен имтеграл от 2-ри род взет по границата на равнинна област, с двоен интеграл в тази област се дава с формулата на Грин-Гаус.
[tex]\oint_{}^{}Pdx+Qdy =\int_{}^{ } \int_{}^{ } (\frac{dQ}{dx }-\frac{dP}{dy })dxdy [/tex] |
|
|
 |
drago_prd Начинаещ
   гласове: 1
|
Пуснато на: Sun Aug 17, 2008 4:56 pm Заглавие: |
|
|
| Не съм се обидил. Наистина тези контурни интеграли са твърде "дълбоки" за мен. Беше ми интересен този знак за интеграл и затова пуснах темата. |
|
|
 |
gdimkov Напреднал
    гласове: 17
|
Пуснато на: Thu Aug 21, 2008 10:34 am Заглавие: Re: Contour Integral - информация |
|
|
| drago_prd написа: | Някой може ли даде малко повече информация за този тип интеграли- [tex]\oint_{}^{}[/tex]. Ако дадете и една проста задачка в обяснението ще е още по-добре.
Аз открих линк с информация за тях, но е написано по-доста неясен за мен начин. (Все още съм 11 клас.) Ето и линка: Contour Integral
Ако някой знае как е точният превод на български на Contour Integral да каже и това... |
На български това е нарича контурен интеграл или по-точно интеграл по затворен контур (разбирай крива без самопресичания). Определните интеграли биват едномерни - интегрира се функиция на една променлива; двумерни - интегрира се функция на две променливи и т.н В първия случай областта на интегриране е отсечка (или обединение на отсечки) от абсцисната ос, т.е. едномерен обект. Във втория случай областта е ограничена част от равнината - двумерен обект. Всяка крива в равнината обаче е едномерен обект - звиси от един параметър. И там с появяват контурните интеграли. Интегрираме по едномерна област, обаче подинтегралната функция е функция на две поменливи.
Сайтът, на който си попаднал, не само не е най-подподящият, ами е съвсем неподходящ. Там става думя за функции на комплексни променливи и теи води са съвсем дълбоки. (Не разбирай невъзможни, недостъпни и др.) В самото определение има неправилен израз: "around a given contour". Би трябвало да е: "along a given contour". Тематиката, изложена в този site, се отнася до възможностите да се пресмята интеграл без интегриране. Извършват се само аритметични действия. Пиша това само като обща информация - в известен смисъл нищо не означаваща. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|