| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
last_summer Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 8:40 pm Заглавие: Искам мнение и помощ:( |
|
|
Приета съм в Пощенският колеж със специалност Мениджмънт и информатика в телекомуникациите, редовно. И в СУ с спец. Математика и информатика, задочно. Незнам какво да запиша! Имам 1 ден да реша . Въпросът е, че искам да уча редовно, и специалността в Пощенския колеж много ми харесва, но .... другото все пак е СУ. Охх.. ще се побъркам. Кажете какво е вашето мнение? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 8:50 pm Заглавие: |
|
|
| Това са специалности, много различни една от друга....Зависи, какво ти се учи и работи, след време.. |
|
|
 |
ferry2 Напреднал

гласове: 24
|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 8:51 pm Заглавие: |
|
|
| Ако толкова искаш да учиш в Су можеш да се запишеш там и след това да се прехвърлиш редовно обучение. |
|
|
 |
last_summer Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 8:53 pm Заглавие: |
|
|
Там е проблема.Казаха ми, че с тази спец. в СУ мога да стана единствено учителка, а аз не искам. То не съм и съвсем наясно какво мога да работя и след като завърша мениджмънт .. общо взето съм мн объркана, а имам мн малко време да реша  |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 8:58 pm Заглавие: |
|
|
| last_summer написа: | Там е проблема.Казаха ми, че с тази спец. в СУ мога да стана единствено учителка, а аз не искам. То не съм и съвсем наясно какво мога да работя и след като завърша мениджмънт .. общо взето съм мн объркана, а имам мн малко време да реша  |
какво искаш, да работиш след време? |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 9:01 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | какво искаш, да работиш след време? |
Това е проблема, че не знаем Мен ако ме питат ще кажа, че не искам да работя  |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 9:02 pm Заглавие: |
|
|
| last_summer написа: | Там е проблема.Казаха ми, че с тази спец. в СУ мога да стана единствено учителка, а аз не искам. То не съм и съвсем наясно какво мога да работя и след като завърша мениджмънт .. общо взето съм мн объркана, а имам мн малко време да реша  |
Това не е вярно.Веднъж завършила,ти сама можеш да избереш професионалната си ориентация,не е задължително да заставаш зад преподавателската катедра.Колкото и тривиално да звучи,всичко зависи от това какви ще бъдат уменията ти след като завършиш.Ако се изградиш като достатъчно силен кадър(тей като която и от 2-те специалности да избереш,където и да следваш,няма как преподавателите в съответният ВУЗ да те научат на абсолютно всичко),ще можеш успешно да се реализираш и във фирма за разработка на софтуер(примерно). |
|
|
 |
last_summer Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 9:09 pm Заглавие: |
|
|
| Ами аз лично бих искала да работя нещо свързано с икономиката; финанси, счетоводство и контрол. За това нз кое да избера. Нз какви преспективи ще имам като завърша математика и информатика в СУ. А и нз дали ще успея да науча материала като съм задочно. М/у другото някой знае ли как се прехвърля от задочно към редовно? Казаха ми, че трябва да имам успех над 5.50. Ако е така нз дали ще успея да го искарам. |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Wed Aug 13, 2008 9:27 pm Заглавие: |
|
|
| Прехвърлянето от една в друга форма на обучение става при успешно завършена година без приравнителни изпити.И при високи резултати,разбира се.Е,с желание и воля ще си ги осигуриш. |
|
|
 |
last_summer Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Aug 14, 2008 10:32 am Заглавие: |
|
|
Мерси, че ми разяснихте някои неща, но аз все още нз какво да запиша Ако завърша бакалавър в СУ и после запиша за магистър Информационни с-ми, ще мога да работя като компютърен програмист, нали? А ако завърша ПК и после продължа за магистър в НБУ със спец. Управление на туристическия бизнес, после като каква мога да работя? |
|
|
 |
Baronov Напреднал
  гласове: 39
|
Пуснато на: Thu Aug 14, 2008 3:25 pm Заглавие: |
|
|
| last_summer написа: | | Ами аз лично бих искала да работя нещо свързано с икономиката; финанси, счетоводство и контрол. За това нз кое да избера. Нз какви преспективи ще имам като завърша математика и информатика в СУ. А и нз дали ще успея да науча материала като съм задочно. М/у другото някой знае ли как се прехвърля от задочно към редовно? Казаха ми, че трябва да имам успех над 5.50. Ако е така нз дали ще успея да го искарам. |
фми няма да те научи на такива неща(финанси, счетоводство) доколкото знам. Най-много да има 1-2 изборни курса, но това едва ли е достатъчно. Специалност математика и информатика е за учители. Има педагогика и другите там учителски неща, за сметка на математиката и информатиката(можеш да видиш учебния план от сайта на фми : http://fmi.uni-sofia.bg/).
Всяка специалност във фми, според мен + подходящите изборни курсове може да те направи програмист, ако това е желанието ти.
Успех. |
|
|
 |
bugget Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jan 20, 2009 8:03 pm Заглавие: я |
|
|
| Това са специалности, много различни една от друга....Зависи, какво ти се учи и работи, след време.. |
|
|
 |
|