Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Elly Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jul 23, 2008 9:38 pm Заглавие: Три задачи |
|
|
Здравейте,
имам нужда от помощ за няколко задачи - имам отговорите, но бих искала да знам как точно и подробно се решават. Благодаря ви предварително!
1) Един професор подготвя изпит за студентите си, който се състои от по една задача от области А, Б и В и две задачи от област Д. Професорът има 2 възможни варианта на задача от област А, по 3 възможни варианта на задача от области Б и В и 4 възможни варианта на задача от област Д. Колко различни варианта на изпита може да подготви професорът?
Отговор: 108
2) А хвърля с един зар, а Б - с два. Каква е вероятността А да хвърли с един зар по-голямо число отколкото Б с два зара?
Отговор: 20/216
3) Девет приятели, 5 момичета и 4 момчета, седят на една пейка в парка. Ако никое момиче не седи до друго момиче, колко различни варианта на подредба има за деветимата приятели?
Отговор: 2880 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Garoll Напреднал
     гласове: 15
|
Пуснато на: Wed Jul 23, 2008 11:29 pm Заглавие: |
|
|
Задача 1.
[tex]2.3.3.C_{4}^{2}=108[/tex] - имаш 2 варианта да избереш задача от вариант А , по 3 начина от Б и В и [tex]C^{2}_{4}[/tex] да избере 2 от 4 за вариант Д.
Задача 2.
Вероятността е [tex]\frac{1}{36}.\frac{4}{6}+\frac{2}{36}.\frac{3}{6}+\frac{3}{36} .\frac{2}{6} +\frac{4}{36 }.\frac{1}{6} = \frac{5}{54} = 0.0925925925926[/tex]
Давам пример с първото събираемо [tex]\frac{1}{36}[/tex] е вероятността от двата зара да имаш произведение на цифрите 2.Вероятността на другия зар числото да е по-голямо от 2 е [tex]\frac{4}{36}[/tex] , която се състои от числата 3 , 4 , 5 и 6.
Тоест събираш всички възможни вероятности числото на единия зар да е по-голямо от сбора на числата от другите два.
Задача 3.
[tex]4!.5!=2880[/tex] - Щом момичетата на седят едно до друго , то те седят между момчетата.Така за момчетата има 5 места , по които могат да сядат , а за момичетата 4 , откъдето следва и отговорът.
Надявам се да съм бил ясен. |
|
|
 |
Elly Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 25, 2008 9:19 am Заглавие: |
|
|
Много ти благодаря!  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|