Регистрирайте сеРегистрирайте се

Съвет

Форум за математика Форуми -> Образование
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Voodoo
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Jul 19, 2008 1:41 am    Заглавие: Съвет

Здравейте, кандидатствам тази година и все още си нямам ни най-малка идея какво бих искала да следвам. Подала съм документи в ТУ, СУ и УАСГ. В ТУ нямам никакъв проблем да вляза каквато и да е специалност, защото на матурата по математика имам 6,00 и отделно имам немска диплома. На изпита на УАСГ яко се издъних и имайки предвид, че задрямах в изпитната зала, този университет съм го отписала. В СУ на Математика 1 изкарах срванително висока оценка, тъй че смятам, че БАЛ-а ми ще стигне за каквато и да е специалност с компютри. Въпроса е, че не знам коя специалност да пиша от всички:
Компютърни науки (СУ)
Софтуерно инженерство (СУ)
Информатика (СУ)
Информационни системи (СУ)
Математика и информатика (СУ)
КСТ (ТУ)
КСТ - немски (ТУ)

Е то не е казано и че ще ме приемат във всички специалности де. Просто искам да знам има ли смисъл да се напъвам за СУ Математика 2. Като в необрано лозе съм, идея си нямам какво да правя.
Чела съм учебните програми на всички специалности и бъкел не разбирам за какво става въпрос. Един ми казва СУ, друг ТУ. До последно мислих да пиша ТУ КСТ на немски, обаче започвам да се разубеждавам, като прочетох повечето теми в сайта.
А някаква съществена разликата между всичките тези специалности така и не разбрах.

От една страна за СУ са ми казвали, че много се зубри и повече наблягат на теоретичната част, докато в ТУ не че няма яко учене, но имало и доста практика. Отделно заради тази пуста немска диплома нашите искат да ме набутат в някоя специалност изучавана на немски.

Моля ви, дайте съвет как да процедирам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
savage309
Напреднал

гласове: 3

МнениеПуснато на: Sat Jul 19, 2008 2:13 am    Заглавие:

В ТУ не е оферта ако искаш да си developer според мене. Учат се много неща, смея да твърдя голяма част от тях безполезни (електроника,физика,химия,четаене,електротехника,етц).
В СУ е яко математика и програмиране .. ако това искаш да учиш няма друго място. Пък и във ФМИ огромна част от даскалите са много разбрани Smile
Иначе смятам, че след като имаш толкова високи оценки ще те приемат навсякъде .. най-добре е да идеш там, където ти си искаш Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
v1rusman
Напреднал

гласове: 10

МнениеПуснато на: Sat Jul 19, 2008 8:12 am    Заглавие:

Щом можеш да влезеш в СУ Софтуерно инженерство, няма какво да се чудиш ! Wink
Върнете се в началото
nikolavp
Фен на форума

гласове: 13

МнениеПуснато на: Sat Jul 19, 2008 11:04 am    Заглавие:

Ако ще ходиш КСТ в ТУ не ходи в немския факултет. Това, че дават немска диплома за компютрите е пълна лъжа(беше споменавано в техния форум). Аз сигурно ще ходя там, тъй като СУ нещо азпочва да не ме блазни само с теорията. Всеки с разбиранията си. Аз разбирам нещата по - различно: според мен човек, който не може да го пипне няма как да пише за него. А и ако си падаш по embedded програмиране само ТУ е мястото. Успех!!! Като цяло обаче ако имаш желание където и да влезе MIT е мястото за лекции и е все едно къде учиш Laughing Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Образование Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You cannot attach files in this forum
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.