Регистрирайте се
ПАРАДОКС В РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗПИТА СЛЕД СЕДМИ КЛАС
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
alef Начинаещ
  гласове: 2
|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 11:29 pm Заглавие: ПАРАДОКС В РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗПИТА СЛЕД СЕДМИ КЛАС |
|
|
Здравейте, казвам се Alef
Искам да задам следния въпрос с надеждата, че някой ще ми даде задоволителен отговор.
Как, след като тази година кандидатите за елитните гимназии са по-малко от предходната година, след като резултатите от изпита са леко по-слаби от предходната, то минималните балове за прием в елитните гимназии в Пловдив е видимо по-висок от предходната година. Зяпах, пулих се в статистиката - логика няма никаква. Според минималните балове, излиза че резултатите би следвало да бъдат значително по-високи от 2007-а, ама не са.
И к'во прайм? Къде е логиката?
П.С. Сори, не видях, че има пусната подобна тема, но все пак - моята е малко по-различна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
cveta Начинаещ
  гласове: 3
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 12:36 am Заглавие: |
|
|
| Трябва да имаш предвид, че минималните балове за различните класирания се различават, т.е., ако гледаш минималните балове от трето класиране, нормално е те да са по- ниски в сравнение със сегашните, които са от първо класиране. |
|
|
 |
cool_witch Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 7:09 am Заглавие: |
|
|
Не знам как е за Пловдив и няма да се интересувам, но ще ти обясня за София.
Разгледай последните три реда на двете статистики - за 2007 и 2008 г.
Ще видиш, че тази година там учениците са с около 50 повече от същите миналата година.
Това обяснява по-високия бал.
Кандидатите за елитните гимназии не са намалели.
По някаква причина тази година наричат "елитни" всички училища, в които се влиза с изпит.
Може би по същата причина, по която тенденциозно обявиха статистиката с резултатите от матурите без да я обяснят.
И сега много родители смятат обикновени квартални СОУ за "елитни" училища, в които неясно как, влезлите с добри и средни резултати преди 5 години деца изведнъж са поумнели.
Пък тези, влезли с отлични резултати след 7 клас, изведнъж са затъпели. |
|
|
 |
alef Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 8:50 am Заглавие: |
|
|
О, не е така. Гледам си точно резултатите от първо класиране за настоящата и предходната година. После гледах статистиката - брой деца с определен бал. После пак гледах статистиката на резултаите /има ги в рио-пловдив/. Под елитни гимназии визирам двете езикови гимназии в града, айде мога д априбавя и търговската в този списък. Е, не е възможно минималните баловете във всички тези гимназии да са скочили от предишната година - АМА СА СКОЧИЛИ. Което ми се вижда доста странно!!!!!!!Разпределението на максималните балове е подобно на миналата година. И.........няма никаква логика, освен ако няма нашествие от ...Враца/ там пък имат много добри резултати/ да бъде точно тази картина, която е. Направо , почти сигурно е, че има........грешка някаква.
Ами направете си труда да хвърлите по едно око в сайта на http://www.rio-plovdiv.com/
Многооо странни резултати. |
|
|
 |
cool_witch Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 10:23 am Заглавие: |
|
|
Щом настояваш... нека да са странни.
За мен повече деца са с еднакъв бал (и желания) и той е по-висок от миналогодишния.
Встрани от темата ти - писането с главни букви се възприема като викане.
Това все пак е форум за математика, а подфорумът е в помощ на седмокласниците, а не място за дискусии относно "НЕГРАМОТНОСТТА В БЪЛГАРИЯ-МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ" и "ПАРАДОКС В РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗПИТА СЛЕД СЕДМИ КЛАС". |
|
|
 |
Saposto_MM Напреднал

гласове: 67
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 10:53 am Заглавие: |
|
|
| Не знам колко по-ниски са резултатите от тази година. Не виждам много сранни нища в класирането. Баловете са почти същите. Наистина тазгодишния майче е малко по-висок, но мисля, че трябва да счетеш факта свързан със трудността на изпита по Математика - тазгодишния беше по-лесен. И както обикновено МГ-то обира максималните балове. |
|
|
 |
alef Начинаещ
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 12:31 pm Заглавие: |
|
|
За викането и Мукането.....
Все ще се намери някой умник да демонстрира наличието на някакви правила за писане в нета. Истината, приятелю е, че в нета никой не спазва никакви правила, което се дължи по принцип на медийната помия, която залива дечицата, а не на неграмотността.
Заглавие изписано само с главни букви си е допустимо, шшш знайш и не са възприема като викане и повишаване на тон. Единственият смисъл е въздействие върху скритите гънки на подсъзнанието и от там усилване на интереса и задържане на вниманието...
Тестът по математика тази година беше доста по-трудничък от миналата година. /Забележи, използвам пълния член правилно, което автоматично показва, че не съм от седми клас..... и съм твърде наясно с правилата в мрежата, които никой не спазва...............а аз гледам да се придържам.....криво-ляво/  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети You cannot attach files in this forum Може да сваляте файлове от този форум
|
|