Регистрирайте сеРегистрирайте се

Къде да търся?

Форум за математика Форуми -> Алгебра
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Математикът
Начинаещ

Местожителство: света на математиката
гласове: 2

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:10 pm    Заглавие: Къде да търся?

Сега завърших седми клас и смятам да отида в математическата.Та за да ми е по-лесно, знае ли някой откъде да уча за осми девети и десети клас през лятото(добре съм си, нямам нужда от психиатър Very Happy )?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
ганка симеонова
SUPER VIP

Местожителство: софия
гласове: 298

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:20 pm    Заглавие:

я си даг малко почивка Laughing
колко точки направи по твои данни?
Върнете се в началото
martosss
VIP Gold

Местожителство: Somewhere over the rainbow
гласове: 213

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:24 pm    Заглавие:

ми... някакви сборници, зависи какво искаш да учиш... олимпиадна теория примерно ако искаш да е трябва първо основния материал от учебниците да знаеш и после вече да си вземеш някаквъ сборници с повечко формули и от там Wink
Върнете се в началото
Relinquishmentor
Фен на форума

гласове: 30

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:29 pm    Заглавие:

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=20608
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=20611
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=20613
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=20626
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=20629

Цитат:
Учебникът е предназначен за изучаване на математика в повече от 3 учебни часа седмично. Написан е на достъпен и лакониченезик, с много примери, задачи, тестове, примерни контролни работи и справочен материал, дават въэможности за самостоятелно учене.
Одобрен от МОН

Laughing
Върнете се в началото
evgeni91
Редовен

Местожителство: Видин
гласове: 3

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:45 pm    Заглавие:

бих ти препоръчал да не бързаш с горните класове... погледни си добре материала, който учите сега и решавай колкото можеш- повече задачи именно от него, за да можеш да стъпиш на едни сигурни и стабилни знания. Изясни си всичко, което не ти е ясно и ако след това искаш и ти е интересно може да хвърлиш поглед над това, което учим ние... (разпитай по кой учебник учат във вашата МГ и го вземи)
... но... не задълбавай в излишни опити да откриеш топлата вода... има време... учителите ще ти обяснят всичко, когато започнеш...
Wink
...сега е лято... вземай психиатъра и право към най-близкия плаж... Smile
Върнете се в началото
Пафнутий
VIP

гласове: 54

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 8:39 pm    Заглавие:

Ми кажи поне от кое МГ си (ще бъдеш) Wink Според мен чак до 10 клас е безсмислено Wink Предполагам, че искаш да се готвиш за олимпиади, но мен ако ме питаш научи си за 8 и чак тогава премини на 9, за 10 клас не си и помисляй Wink И най-важно е след като научиш урок реши колкото се може повече задачи, за да влезнеш "навътре" в нещата Wink и преминавай внимателно уроците, НЕ ПРЕСКАЧАЙ нищо Wink Съгласи се, че няма смисъл да имаш знания от горни класове, ако имаш пропуски от предишни Wink Успех!!!
ПП Послушай ме за 10 клас не си и помисляй!!!
Върнете се в началото
Saposto_MM
Напреднал

Местожителство: Панагюрище
гласове: 67

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 9:04 pm    Заглавие:

Изглежда си амбициран. Това в общи линии е най-важното. Препоръчвам ти да наблегнеш на олимпиадните задачи.
Върнете се в началото
nikolavp
Фен на форума

гласове: 13

МнениеПуснато на: Fri Jun 27, 2008 9:39 pm    Заглавие:

Ходи на море мен ако ме питаш. Има доста време, за да започнеш да решаваш задачки и това време ще дойде, както идва при всеки Smile.
Върнете се в началото
Математикът
Начинаещ

Местожителство: света на математиката
гласове: 2

МнениеПуснато на: Sat Jun 28, 2008 8:43 am    Заглавие:

А не, нямам предвид да зубря и да се мъча с разни си там задачи.Просто от чисто любопитство.В по-долните класове бях изнамерил едни книжки с знания от първи чак до осми клас.Това се оказа важно психологично предимство, защото знаех, че ако нещо не разбера, мога да отворя там и да го прочета отново.Сега просто искам да се презапася, проблемът е, че не зная къде да търся. Crying or Very sad

@ганка симеонова:Не смятам да зубря цяло лято.За два-три дни да прегледам материала и толкоз.Точките - за тях ще научиш на трети юли.

@martosss:Въпросът ми беше къде да търся сборници, но чак пък за олимпиади Shocked

@Relinquishmentor:Благодаря за линковете с изключение че трябва да се плаща.Не знам дали ще успея да убедя родителите си да си купя.Както и да е, ще се поразровя там Wink

@evgeni91:Направо ми е писнало от моя материал и искам да се разнообразя с нещо по-трудно Very Happy Колкото до психиатъра - надявам се още да съм с всичкия си Very Happy

@stanislav atanasov:В пловдивската ОМГ.Аз също смятам да уча подред на номерата.А колкото до 10 клас - вече си го помислих и е трудно да ме разубедиш.

@MM:То оставало да не съм амбициран - петица по геометрия за годината, а пък съм се засилил за математическата.За олимпиадните може и да си помисля, ма не ме бива много по тях.

@nikolavp:Знам, че все някога ще дойде времето, просто искам когато е дошло, аз вече да съм подготвен.Колкото за морето - баща ми не е навит много и през последните няколко години упорито отказва да отидем там, не виждам причина тази година да е по-различно Sad
Върнете се в началото
martosss
VIP Gold

Местожителство: Somewhere over the rainbow
гласове: 213

МнениеПуснато на: Sat Jun 28, 2008 9:21 am    Заглавие:

Не мога да те разбера бе, човек, ем казваш че си амбициран, ем че не ти вървят олимпиадни задачи Laughing Ми какво ти върви? Какви задачи искаш да решаваш? Би трябвало да наблегнеш на слабото ти място, примерно геометричните с построения ако не ги разбираш да решаваш повечко такива и така... а пък ако не ти се ходи на олимпиади защо изобщо ще учиш задълбочено? Да имаш 6 по математика ли? То в МГ-от има такиава дето и без да пипват сборник и учебник имат 6(аз например Laughing ), тъй че ако учиш само за оценката е безсмислено толкова да се напрягаш... Ако учиш вече за олимпиади е добре като ММ да наблегнеш на теория, тоест сравнения, по-известни неравенства и така Wink
Върнете се в началото
kgavrailov
Начинаещ

Местожителство: sofia
гласове: 1

МнениеПуснато на: Sat Jun 28, 2008 9:23 am    Заглавие:

Като го прегледаш материала за 2-3 следващите 5-6 ще го забравиш Smile лятото е направено за почивка и лентяйство Smile))
Върнете се в началото
mechoka20
Начинаещ

МнениеПуснато на: Sat Jul 05, 2008 6:01 pm    Заглавие: Корени уравнения

корена го означавам с V
Ако A= 3V2ab.3V4a2b. 3V27b, то:

ако :А=4Vabc.4Va3b2c.4Vb5c2

Да се реши уравнението: Vx2+9-2Vx2-7+1=0

ако може последователно решение надявам се да разберете че нещо тези корени нимога да се получат погледнах LaTeX help ама не се получи
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Алгебра Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове