| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Математикът Начинаещ

Регистриран на: 30 Sep 2007 Мнения: 29 Местожителство: света на математиката
  гласове: 2
|
Пуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:10 pm Заглавие: Къде да търся? |
|
|
Сега завърших седми клас и смятам да отида в математическата.Та за да ми е по-лесно, знае ли някой откъде да уча за осми девети и десети клас през лятото(добре съм си, нямам нужда от психиатър )? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:20 pm Заглавие: |
|
|
я си даг малко почивка
колко точки направи по твои данни? |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:24 pm Заглавие: |
|
|
ми... някакви сборници, зависи какво искаш да учиш... олимпиадна теория примерно ако искаш да е трябва първо основния материал от учебниците да знаеш и после вече да си вземеш някаквъ сборници с повечко формули и от там  |
|
|
 |
Relinquishmentor Фен на форума

гласове: 30
|
|
|
 |
evgeni91 Редовен
  гласове: 3
|
Пуснато на: Fri Jun 27, 2008 7:45 pm Заглавие: |
|
|
бих ти препоръчал да не бързаш с горните класове... погледни си добре материала, който учите сега и решавай колкото можеш- повече задачи именно от него, за да можеш да стъпиш на едни сигурни и стабилни знания. Изясни си всичко, което не ти е ясно и ако след това искаш и ти е интересно може да хвърлиш поглед над това, което учим ние... (разпитай по кой учебник учат във вашата МГ и го вземи)
... но... не задълбавай в излишни опити да откриеш топлата вода... има време... учителите ще ти обяснят всичко, когато започнеш...
...сега е лято... вземай психиатъра и право към най-близкия плаж...  |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Fri Jun 27, 2008 8:39 pm Заглавие: |
|
|
Ми кажи поне от кое МГ си (ще бъдеш) Според мен чак до 10 клас е безсмислено Предполагам, че искаш да се готвиш за олимпиади, но мен ако ме питаш научи си за 8 и чак тогава премини на 9, за 10 клас не си и помисляй И най-важно е след като научиш урок реши колкото се може повече задачи, за да влезнеш "навътре" в нещата и преминавай внимателно уроците, НЕ ПРЕСКАЧАЙ нищо Съгласи се, че няма смисъл да имаш знания от горни класове, ако имаш пропуски от предишни Успех!!!
ПП Послушай ме за 10 клас не си и помисляй!!! |
|
|
 |
Saposto_MM Напреднал

гласове: 67
|
Пуснато на: Fri Jun 27, 2008 9:04 pm Заглавие: |
|
|
| Изглежда си амбициран. Това в общи линии е най-важното. Препоръчвам ти да наблегнеш на олимпиадните задачи. |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Fri Jun 27, 2008 9:39 pm Заглавие: |
|
|
Ходи на море мен ако ме питаш. Има доста време, за да започнеш да решаваш задачки и това време ще дойде, както идва при всеки . |
|
|
 |
Математикът Начинаещ

Регистриран на: 30 Sep 2007 Мнения: 29 Местожителство: света на математиката
  гласове: 2
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 8:43 am Заглавие: |
|
|
А не, нямам предвид да зубря и да се мъча с разни си там задачи.Просто от чисто любопитство.В по-долните класове бях изнамерил едни книжки с знания от първи чак до осми клас.Това се оказа важно психологично предимство, защото знаех, че ако нещо не разбера, мога да отворя там и да го прочета отново.Сега просто искам да се презапася, проблемът е, че не зная къде да търся.
@ганка симеонова:Не смятам да зубря цяло лято.За два-три дни да прегледам материала и толкоз.Точките - за тях ще научиш на трети юли.
@martosss:Въпросът ми беше къде да търся сборници, но чак пък за олимпиади
@Relinquishmentor:Благодаря за линковете с изключение че трябва да се плаща.Не знам дали ще успея да убедя родителите си да си купя.Както и да е, ще се поразровя там
@evgeni91:Направо ми е писнало от моя материал и искам да се разнообразя с нещо по-трудно Колкото до психиатъра - надявам се още да съм с всичкия си
@stanislav atanasov:В пловдивската ОМГ.Аз също смятам да уча подред на номерата.А колкото до 10 клас - вече си го помислих и е трудно да ме разубедиш.
@MM:То оставало да не съм амбициран - петица по геометрия за годината, а пък съм се засилил за математическата.За олимпиадните може и да си помисля, ма не ме бива много по тях.
@nikolavp:Знам, че все някога ще дойде времето, просто искам когато е дошло, аз вече да съм подготвен.Колкото за морето - баща ми не е навит много и през последните няколко години упорито отказва да отидем там, не виждам причина тази година да е по-различно  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 9:21 am Заглавие: |
|
|
Не мога да те разбера бе, човек, ем казваш че си амбициран, ем че не ти вървят олимпиадни задачи Ми какво ти върви? Какви задачи искаш да решаваш? Би трябвало да наблегнеш на слабото ти място, примерно геометричните с построения ако не ги разбираш да решаваш повечко такива и така... а пък ако не ти се ходи на олимпиади защо изобщо ще учиш задълбочено? Да имаш 6 по математика ли? То в МГ-от има такиава дето и без да пипват сборник и учебник имат 6(аз например ), тъй че ако учиш само за оценката е безсмислено толкова да се напрягаш... Ако учиш вече за олимпиади е добре като ММ да наблегнеш на теория, тоест сравнения, по-известни неравенства и така  |
|
|
 |
kgavrailov Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Sat Jun 28, 2008 9:23 am Заглавие: |
|
|
Като го прегледаш материала за 2-3 следващите 5-6 ще го забравиш лятото е направено за почивка и лентяйство )) |
|
|
 |
mechoka20 Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 05, 2008 6:01 pm Заглавие: Корени уравнения |
|
|
корена го означавам с V
Ако A= 3V2ab.3V4a2b. 3V27b, то:
ако :А=4Vabc.4Va3b2c.4Vb5c2
Да се реши уравнението: Vx2+9-2Vx2-7+1=0
ако може последователно решение надявам се да разберете че нещо тези корени нимога да се получат погледнах LaTeX help ама не се получи |
|
|
 |
|