| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi4 Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 5:59 pm Заглавие: .... от много движение... изгубих просветление |
|
|
...Значи: наясно съм че при изминаването на едно разстояние с две различни скорости ,не се събират механично двете скорости и да се разделят на 2....за да получим средната ,а от всяка различна се изразяват различните времена ..събират се и после ..S се дели на сбора ИМ ..., но не мога да си изведа формулата ...v1 +v2...и после v1 по v2...как беше че нещо алцхаймера ме е натиснал... PLS... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 6:13 pm Заглавие: |
|
|
| приятелю, по- добре дай задачата, дето те мъчи, че лично аз нищо не разбрах.... |
|
|
 |
vladi4 Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 25, 2008 9:02 am Заглавие: .... от много движение... изгубих .... |
|
|
P.S....ХА!!..Струва ми се това ще да е било...: Ако разстоянието-S, се измине наполовина със скорост V1,а другата половина от него със скорост -V2, то за -V(средна) имаме: V=[tex]\frac{2v_1v_2}{v_1+v_2 } [/tex] ....силно се надявам да съм "познал крайният резултат"...  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Wed Jun 25, 2008 12:24 pm Заглавие: Re: .... от много движение... изгубих .... |
|
|
| vladi4 написа: | | то за -V(средна) имаме: V=[tex]\frac{2v_1v_2}{v_1+v_2 } [/tex] |
е ми аз го получих същото Иначе ето как става:
[tex]v_1,v_2,t_1,t_2\over V_{sr}=?[/tex]
[tex]\begin{tabular}{|1}v_{sr}=\frac{S}{t}=\frac{2v_1t_1}{t_1+t_2}\\v_1t_1=v_2t_2=\frac{S}{2}\end{tabular}[/tex] Сега решаваш и си готов  |
|
|
 |
vladi4 Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jun 26, 2008 12:14 am Заглавие: .реплика...( от много движение... изгубих ..).. |
|
|
[tex]\begin{tabular}{|1}v_{sr}=\frac{S}{t}=\frac{2v_1t_1}{t_1+t_2}\\v_1t_1=v_2t_2=\frac{S}{2}\end{tabular}[/tex] Сега решаваш и си готов [/quote]
...тази гледна точка е като релеф на мускулна плочка...  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Thu Jun 26, 2008 10:57 am Заглавие: Re: .реплика...( от много движение... изгубих ..).. |
|
|
| vladi4 написа: | ...тази гледна точка е като релеф на мускулна плочка...  |
Не те разбирам И все пак.... не е трудно пишеш си уравненията, които знаеш, и все ще усетиш връзката между някои от тях  |
|
|
 |
|