| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 2:49 pm Заглавие: Трябва ми човек с познания по немски език |
|
|
Имам за домашно да преведа един текст и ще съм много доволен ако някой може да даде едно рамо, по принцип и сам мога, ама текста има гадни и завъртяни изречения, а и ще се нуждая от проверка, защото не знам дали глупостите, които аз ще напиша, ще са верни.
Текстът ми е за утре и е голям 2 страници голям формат, ако има желаещи моля да се обаждат на време, черпя с виртуална боза
П.П. Както казах в заглавието, текстът е на НЕМСКИ, а не на английски
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 3:58 pm Заглавие: |
|
|
Ей най-после човек с повече от 50 поста да иска да му помогнат с домашното и то спешно(до утре)
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 4:03 pm Заглавие: |
|
|
Е ми какво да правя, доста е Вече част от него преведох(около 2-3 реда ) ама пак ми остава мнооооог още... Ти знаеш ли немски? Бозата е прясна, да знаеш
|
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 4:13 pm Заглавие: |
|
|
Учих 2 години, но разбирам единствено когато някой ме псува и знам горе долу как да му отвърна
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 4:19 pm Заглавие: |
|
|
текстовете не са от речник с псувни, тъй че очаквам желаещи, ако искате мога да постна единия(другия ми се стори лесен и го превеждам в момента )
|
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 4:33 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм завърших ЕГ с немски и имам немска езикова диплома
Ако не успея да ти помогна много ще ме е срам
Обаче отивам да играя тенис след 30 мин.. така че не бързай да ми даваш текста
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 4:55 pm Заглавие: |
|
|
Ок, бързам, бързам Ето ти това, което ме затруднява, надявам се да разбираш, използването на речник е разрешено
| Description: |
|
| Големина на файла: |
79.44 KB |
| Видяна: |
3624 пъти(s) |

|
| Description: |
|
| Големина на файла: |
85.86 KB |
| Видяна: |
3624 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 8:40 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | | тук в този който съм снимал първите 15 реда има едно гОООЛямо изречение, което не мога да му схвана много много значението Crying or Very sad |
До края на вечерта ще му обърна внимание - извинявай, но изникна работа, а текстът е найстина доста труден! Това дългото изречение е супер гадно и трябва мислене
| Код: | | През 18-ти век живял във Франция един мъж, който принадлежал към гениалните и отвратителни фигури на тази не бедна на гениални и отвратителни фигури епоха. Неговата история трябва да бъде разказана тук. Казвал се Жан- Батист Греноил и когато неговото име, за разлика от имената на други гениални грозници (гадoве :lol: - не става дума за физическа грозота, ами нравствена...), като де Шадес, Сайнт-Джустс, Фойчес, Бонапарт и т.н., е потънало в забрава, толкова сигурно не затова защото Греноил би им отстъпил по високомерие, презрение към хората, неморалност, за кратко по загуба на вярата в Господ (нз), а защото неговия гении и неговия единствна амбиция се ограничава само върху една област, която не оставя в историята никакви следи: върху мимолетното превъзходство, което репутацията предлага. |
Това написах на прима-виста, може да е грешно, но после ще помисля...
това с "отвратителната фируга" хич не съм сигурен, но е някъв супер грозен тоя
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 10:08 pm Заглавие: |
|
|
Оле, аз това на български не мога да го зацепя, камоли на немски (тука има един пич който повръща )
А ми ... Да, за утре е Сигурно сега ще го поогледам още малко и ще лягам, ама ще се справя, споко аз другия текст си го преведох(беше лесен, просто имаше непознати думи) ама тоя е отврат Много непознати думи и ужасяващи ( ГРОЗНИ ПО ДУША) структури Айде благодаря много за помощта, дано утре класната ти хареса превода (на мен ми се струва правилен , и аз имах нещо такова, ама не го бях оформил добре и някои неща ми липсваха, докато сега ми се проясни като прочетох твоя вариант )
Пак Много благодарности за превода и поздрави
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 23, 2008 11:14 pm Заглавие: |
|
|
За времето, за коет говорим ние, градовете са били завладяни от една воня, която ние днешните хора дори не можем да си представим. Улиците миришели на животинска тор, задните дворове миришели на урина, стълбищата миришели на гнила дървесина и на миши отпадъци, кухните на развалено зеле и овнешка мас; непроветрените стаи миришели на застоял прах, спалните на дебели(тлъсти) чаршафи, на влажни пухени завивки.От камините миришело на сяра, от кожарските работилници миришело на отвратителна луга(отпадъчна вода от произвоството на сапун), от кланиците на пролята кръв. Хората миришели на пот и на мръсни дрехи; от устата лъхали на развалеин зъби, от стомаха на сок от лук и от тялото, когато не били вече млади, на старо сирене(или кашкавал) и на вкиснато мляко и на туморни болести. Реките миришели, площадите миришели, църквите миришели, под мостовете миришело и в дворците също. Селяните миришели като свещениците, калфите като жените на кметовете, миришела цялата аристокрация, както и царят миришел, на хищник, а царицата на стара коза, и лете и зиме.
Защото разлагащото действие на бактериите не е било обособено като закон през 18-ти век и така е нямало нито една човешка дейност, нито градивна нито деградираща, не е имало никаква промяна в пиникващия и западащия живот, която да не е била съпровождана от воня. ( с една дума всичко е воняло, типично, хората са нямали дезодоранти )
И разбира се в Париж вонята била най-голяма, тъй като Париж бил най-големият град във Франция. И от центъра на Париж към покрайнините имало едно място, където вонята била изключително отвратителна(то не ми останаха думи да я опиша тая воня ) , между Rue и Fers, и Rue de la Ferronneriе, именно Cimetiere des Innocents(мисля че е някакво гробище ). В продължение на 80 години човек е носел тук умрялите от болест Hotel-Dieu и е докравл бла бла ?
Това е продължението ми на превода, то и без туй утре няма да е от значение вече, поне да се науча да превеждам
|
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 7:03 am Заглавие: |
|
|
'завладяни от една воня' Това е убиец.
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 12:37 pm Заглавие: |
|
|
Писаха ми 6 за срока Руси, длъжник съм ти Без това изречение нямаше да се справя, Много ти благодаря
|
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 1:39 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Писаха ми 6 за срока Руси, длъжник съм ти Без това изречение нямаше да се справя, Много ти благодаря  |
И ти доста ми помагаш по математика така че не ме мисли за твой длъжник!
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 3:00 pm Заглавие: |
|
|
Надявам се, в такъв случай сме пример за симбиоза
|
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 3:18 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Надявам се, в такъв случай сме пример за симбиоза  |
Май по биология не ти трябва помощ
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 3:38 pm Заглавие: |
|
|
а бе всичко го оправям, ама тоя текст за 1 ден просто много на нагорнище ми дойде Айде сега да почваме задача на Мери, че си е сериозна за 7-ми клас
|
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Tue Jun 24, 2008 4:35 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | а бе всичко го оправям, ама тоя текст за 1 ден просто много на нагорнище ми дойде Айде сега да почваме задача на Мери, че си е сериозна за 7-ми клас  |
И аз я видях, но си нямам никаква представа как може да се реши със знания от 7 клас ...
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Wed Jul 02, 2008 9:30 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Писаха ми 6 за срока Руси, длъжник съм ти Без това изречение нямаше да се справя, Много ти благодаря  |
В интерес на истината преди ден ми попадна книгата на Патрик Зюскинд "Парфюмът".
Това, което Руси е превел е началото на книгата и трябва да отбележа, че се е справил блестящо
Браво, Руси!
Пожелавам ти успех в Немския факултет на УАСГ!
|
|
|
 |
cub Редовен
    гласове: 10
|
Пуснато на: Tue Jul 08, 2008 9:59 pm Заглавие: |
|
|
"Парфюмът" е книга която трудно е чете на един дъх май.... Аз не успях, но знам историята ... Някакси математиката достатъчно ме отдалечава от ежедневието, а книгата ще ми дойде в повече...
Което ми напомня, че трябва да взема да реша някоя задача.
Марто, успех с немския, и да на български книгата е трудна за разбиране
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Wed Jul 09, 2008 6:19 am Заглавие: |
|
|
| cub написа: | "Парфюмът" е книга която трудно е чете на един дъх май.... Аз не успях, но знам историята ... Някакси математиката достатъчно ме отдалечава от ежедневието, а книгата ще ми дойде в повече...
Което ми напомня, че трябва да взема да реша някоя задача.
Марто, успех с немския, и да на български книгата е трудна за разбиране  |
това, което си написал е абсолютно вярно..
|
|
|
 |
Fed VIP

Регистриран на: 24 May 2007 Мнения: 1136 Местожителство: София (Русе)
  гласове: 33
|
Пуснато на: Wed Jul 09, 2008 9:32 am Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | ...
...написал... |
написалА за cub
|
|
|