Регистрирайте се
Q:Коментари и решения за изпита в ЛТУ? 10.07.08г.
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Tue Jun 17, 2008 10:04 am Заглавие: Q:Коментари и решения за изпита в ЛТУ? 10.07.08г. |
|
|
дайте да видим какво са пуснали в книжката, която аз не можах да си купя от университета вчера защото беше свършила, да знаем кво да очакваме като трудност
Последната промяна е направена от virusa на Thu Jul 10, 2008 12:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Tue Jun 17, 2008 10:51 am Заглавие: |
|
|
//offtopic
О значи и там е станало тест "NICE". |
|
|
 |
complex Напреднал

гласове: 6
|
Пуснато на: Wed Jun 18, 2008 4:42 am Заглавие: |
|
|
Аз съм сигурен, че ще е много труден...  |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 18, 2008 4:11 pm Заглавие: |
|
|
| complex написа: | Аз съм сигурен, че ще е много труден...  |
хаха все пак дайте да видим за кво иде реч |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 25, 2008 11:27 pm Заглавие: |
|
|
| айде ве толкова никой ли няма примерни задачи за 2008 ЛТУ |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 25, 2008 11:58 pm Заглавие: |
|
|
сигурен съм, че ще е тест, защото като се записвах ми казаха, имало и книжка, която се продава в самото юни но за мой късмет точно в този момент беше свършила, тези примерните дето са дадени въобще нямат нищо общо с тестовата тематика |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Thu Jun 26, 2008 5:43 am Заглавие: |
|
|
вчера решавах един
конкурират се с матурите  |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 05, 2008 11:17 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | вчера решавах един
конкурират се с матурите  |
ако по трудност е като матурите мога само да въздъхна спокойно  |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 11:46 am Заглавие: |
|
|
преди малко се върнах от изпита в ЛТУ и нз, не беше чак толкова лесен като матурата по математика, ама не беше и върховна трудност, аз лично не можах да направя 20та от теста и 28зад. другите ги реших, но някой като ги качи и видя решенията ще говоря повече  |
|
|
 |
SwollenMembers Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 1:06 pm Заглавие: |
|
|
| virusa написа: | преди малко се върнах от изпита в ЛТУ и нз, не беше чак толкова лесен като матурата по математика, ама не беше и върховна трудност, аз лично не можах да направя 20та от теста и 28зад. другите ги реших, но някой като ги качи и видя решенията ще говоря повече  |
По-труден беше от матурата. Но въпросът не е в трудността,а във формата ... мисля,че 30 задачи са прекалено много , особено като повечето от тях са нищо повече от сухи сметки псане. Аз лично отидох в 7.30 сутринта , организацията беше изключително мизерна , целиятнарод трябваше да мине през една тясна врата и после да излезне от сграда и да влезне в друга сграда ... и така до 8.00 , след което точно след 45 минути донесоха задачите. За мен това си е тормоз ,а не изпит ... аз лично първите 20 ги направих , после от 20 до 26 имам съмнения , помня само един отговор (май на 23) ,че х=-2 ; .... последните три ,които всъщност ти носят реално точки (по 15) бяха голяма изцепка .... както ги бях подкарал наред от 1-ва, когато стигнах до последните задачи вече нямах време и бях изперкал от писане ... написах някви неща,но не мисля,че ще получа много точки от тях. Като цяло - беше зле ... в моята стая имаше една групичка от 8-9 човека , от които имаше две сестри , другите си бяха приятели ... аре кажете ми сега как са ги разпределили в една стая ,един до друг ?
P.S. аз лично харесвам формата на изпит в УАСГ ... имаш 3 задачи и мислиш върху тях и колкото измислиш.А не като този тест .... даже на едно място имаше ,след като решиш задачата и определиш интервалите , трябва да преоброиш колко цели числа има в интервала и от това ти зависи дали си решил правилно задачата или не .... не ,че е голяма философия,ама на изпит човек малко или много не е толкова прецизен,я объркаш - и айде все едно не си решил нишо ... това са глупости за мен
P.S. най-мизерното от всичко беше,че нямаше подготвени допълнителни листа,а дадените естесвено за нищо не стигнаха,та бяхме призовани да пишем икономично , а в краен случай - след голямото икономично писане , все пак имаше нужда от листа и някои хора трябваше да чакаме 15 минути да донесат листа, в това време нямаше къде да пишеш и стоиш и гледаш умно,докато времето свършва. Все пак си плащаме изпита , в НБУ ти дават дори молив и гума + колкото искаш КАЧЕСТВЕНИ листа,а не тоалетна хартия ... и то таксата за изпит при тях е по-малка ?!
P.S. трбяваше да отида в СУ (въпреки,че там не си харесвам нито една специалност) , поне там ти дават листа и време,а задачите ако не друго,то поне са интересни |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 1:17 pm Заглавие: |
|
|
за организацията съм напълно съгласен, беше голямо чакане, докато размножат тъпата тема, а пишеше че изпита започва в 8, само дето почна в 9 и 10 поне при мен... на 23та наистина е x=-2
аз се сещам за 27ма, която ми отне 15на мин мислене и още толкова разписване та накрая получих cos<ABC=1/6, ето и условието по памет:
Даден е равноб. тр-к ABC (AC=BC>AB), построена е височината през A и медианата през същия ъгъл съответно в точките H и М двете към BC и е дадено, че лицето на BHM/ABC=4/9, намерете косинуса на ъгъла в основата |
|
|
 |
SwollenMembers Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 1:21 pm Заглавие: |
|
|
| virusa написа: | за организацията съм напълно съгласен, беше голямо чакане, докато размножат тъпата тема, а пишеше че изпита започва в 8, само дето почна в 9 и 10 поне при мен... на 23та наистина е x=-2
аз се сещам за 27ма, която ми отне 15на мин мислене и още толкова разписване та накрая получих cos<ABC=1/6, ето и условието по памет:
Даден е равноб. тр-к ABC (AC=BC>AB), построена е височината през A и медианата през същия ъгъл съответно в точките H и М двете към BC и е дадено, че лицето на BHM/ABC=4/9, намерете косинуса на ъгъла в основата |
Условието е така,аз не я реших ... помня,че една след нея имаше да намериш някъв tg , мисля че го писах √3 , но силно се съмнявам в него.
Ако можеш да ми кажеш как реши системата за 15 точки ... аз се вкарах в някви филми и ми свърши времето |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 1:30 pm Заглавие: |
|
|
| хаха за последната не мога да кажа нищо, а системата на мен лесна ми се видя, просто изразих X от долното у-е и го заместих в горното, получи се биквадратно, без 3та степен, защото тя падна и след полагането ми излезна t=-8 и t=4, след ДС за t ми остана само 4, та като краен отговор получих нещо от сорта на (6;-2) (2;-2) ако не се лъжа |
|
|
 |
SwollenMembers Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 1:33 pm Заглавие: |
|
|
| virusa написа: | | хаха за последната не мога да кажа нищо, а системата на мен лесна ми се видя, просто изразих X от долното у-е и го заместих в горното, получи се биквадратно, без 3та степен, защото тя падна и след полагането ми излезна t=-8 и t=4, та като краен отговор получих нещо от сорта на (6;-2) (2;-2) ако не се лъжа |
Не знам какво напправих , и аз изразих от второто х= ..... получи ми се един израз,в който реших да положа ,тъй като иначе щеше да стане уравнение от 4-та степен , а и след заместването ,уравнението беше очевадно,че трябва да се положи ... след като положих нещо обърках
Дали ще ми дадът 2-3 точки за това ,което съм направил ...  |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 1:50 pm Заглавие: |
|
|
нямам идея дали ще дават точки за половинчати задачи... но ми се иска някой от някъде да докопа цялият изпит и да го разнищим тука, за да си направим изводите горе долу, кой какво е направил в действителност
ПС аз в ЛТУ не се натискам, ако успея да искарам над 5 и 20 на редовния в УНСС, ЛТУ го отписвам и ще се освободи едно място от мен, но това ще се разбере в понеделник  |
|
|
 |
manito89 Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 4:30 pm Заглавие: |
|
|
Аз останах с малко по-различни впечатления от изпита. Вярно, бутаница си беше влизането, ама на кой изпит не е. Била съм и в ТУ и в УНСС и навсякъде беше така. От подготовката на ТУ бях доста по-разочарована. Едно, че изпита започва по-късно, което нямаше да е проблем, ако беше започнал в 9, както казаха. При мен започна в 10 и 10, което си беше ужасяващо чакане. Другото отчайващо беше теста, който не стига, че беше сбит на един лист и чакахме толкова за него, ами и накрая условията не се четяха. Тук поне качеството беше много добро. На мен лично листовете ми стигнаха, че дори ми остана място, а за тези, които искаха допълнително им дадоха ведна и без проблем. Дали са достатъчно е малко субективно мнение. Фомата е като матура, но наистина си е по-тежък. За матурата ми трябваха около 2 часа и половина, а тук седях до края, а след това бях скапана. Имаше наистина глупави задачи, на които не виждам какъв човек, отишъл на изпит, би се затруднил. На 20-та обаче налучках, защото я оставих накрая и не ми издържаха нервите пак да я чета. На последната малко ме съмнява измишльотините, които писах да са вярни. Ама поне докато не почнах да правя изводите за най-голямото сечение, мисля че е така. Останалите мисля, че с малко внимание се решават без проблем.  |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 4:35 pm Заглавие: |
|
|
Дай да видим последната, щом е със сечението, че от утре няма да гледам стереометрия повече    |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Thu Jul 10, 2008 10:44 pm Заглавие: |
|
|
на мен времето ми беше предостатъчно, излезнах към 12 и листите ми стиганаха точно, ама искам да видя отговорите  |
|
|
 |
zvezdi4ka Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 8:50 am Заглавие: |
|
|
| Как се оценява теста?Колко точки за каква оценка са? |
|
|
 |
cveta Начинаещ
  гласове: 3
|
|
|
 |
SwollenMembers Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Интересно защо не са публикували условията и скалата за оценяване ... това "а,а,б,в,а,в,а,б,а,в" просто много ми говори .... |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Fri Jul 11, 2008 11:57 pm Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Даден е равноб. тр-к ABC (AC=BC>AB), построена е височината през A и медианата през същия ъгъл съответно в точките H и М двете към BC и е дадено, че лицето на BHM/ABC=4/9, намерете косинуса на ъгъла в основата |
Нещо има гнило тук. Как [tex]H;M\in BC[/tex] и после имаме [tex]\triangle BHM[/tex]  |
|
|
 |
zvezdi4ka Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 5:00 pm Заглавие: |
|
|
Защо не са написали как се оценява теста, колко точки за каква оценка е, а само отговорите
Чак на 22-ри ли ще може да се разбере.. |
|
|
 |
cveta Начинаещ
  гласове: 3
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 5:07 pm Заглавие: |
|
|
Това е ЛТУ!
Никога не са публикували изпитните теми!
Сигурно, за да не препишат останалите Вузове от тях!  |
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 5:13 pm Заглавие: |
|
|
Че, кой ще тръгне да преписва от тези дърводелци?
Дърводелски задачи колкото искаш... |
|
|
 |
virusa Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jul 12, 2008 5:51 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | Цитат: | | Даден е равноб. тр-к ABC (AC=BC>AB), построена е височината през A и медианата през същия ъгъл съответно в точките H и М двете към BC и е дадено, че лицето на AHM/ABC=4/9, намерете косинуса на ъгъла в основата |
Нещо има гнило тук. Как [tex]H;M\in BC[/tex] и после имаме [tex]\triangle BHM[/tex]  |
дам объркал съм и се поправих, тр-ка е AHC но смятам, че повечето са ме разбрали  |
|
|
 |
amblar Начинаещ

|
Пуснато на: Fri Jul 03, 2009 11:27 pm Заглавие: |
|
|
| А някой може ли да каже какви са били баловете от миналата година за Горско стоапнство |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|