| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jleng Начинаещ
  гласове: 7
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:20 pm Заглавие: HELP: 3 примера по ВМ от интеграли :( |
|
|
Хора плс някой ако може да ги реши много е спешно за заверка

Последната промяна е направена от jleng на Mon Jun 16, 2008 6:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:22 pm Заглавие: |
|
|
а, до днес сутринта, искаш ли?
10 лв?
ти, май се подиграваш... |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:24 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | а, до днес сутринта, искаш ли?
10 лв?
ти, май се подиграваш... |
Ами ако отида на урок ми иска 30 лв. А няма смисъл да набутвам толко за 3 примера. + това в момента 10 лв. на мен ми се виждат много, което е жалко но...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:27 pm Заглавие: |
|
|
знаеш ли, драга(и), правя челна стойка, когато някой си отвори дума за пари.
не, че не е нормално. и аз от сутрин до вечер давам уроци, но във форума, не е коректно, някак си.
освен това, правилата на играта ги определя този, който решава, а не ти.  |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:30 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | знаеш ли, драга(и), правя челна стойка, когато някой си отвори дума за пари.
не, че не е нормално. и аз от сутрин до вечер давам уроци, но във форума, не е коректно, някак си.
освен това, правилата на играта ги определя този, който решава, а не ти.  |
Ами как е коректно Тоест като нямам пари за урок търся друг начин
Е аз само моля, ако някой се навие ОК, ако не пак ОК. Никой не задължавам, просто имам проблем... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:33 pm Заглавие: |
|
|
знаеш ли, интегралите са ти фасулски, но човек трябва да знае, какво говори...
и как се обръща за помощ.... |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:36 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | знаеш ли, интегралите са ти фасулски, но човек трябва да знае, какво говори...
и как се обръща за помощ.... |
Е добре де, как да се обърна за помощ..
Тоест утре сутринта трябва да заверя, щото съм на изпит сряда и за тва съм написал за утре. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:50 pm Заглавие: |
|
|
| е, рано си се сетил |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:53 pm Заглавие: |
|
|
| ганка симеонова написа: | | е, рано си се сетил |
Ами просто днес разбрах. Щото тва е за лабораторно упражнение. Аз му ги бях предал задачите, а той ги загубил и днес ми даде нови. |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 5:57 pm Заглавие: |
|
|
| jleng написа: | | ганка симеонова написа: | | е, рано си се сетил |
Ами просто днес разбрах. Щото тва е за лабораторно упражнение. Аз му ги бях предал задачите, а той ги загубил и днес ми даде нови. | Ти си най - големия играч бе . Кой ти реши миналите задачи. Къде учиш поне да знам да не ходя там? |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:03 pm Заглавие: |
|
|
| jleng написа: | Е добре де, как да се обърна за помощ..
Тоест утре сутринта трябва да заверя, щото съм на изпит сряда и за тва съм написал за утре. |
като гледам по-добре пиши без 10-те лева... само да ти ги решат.. и ще ги решат  |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:09 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | jleng написа: | | ганка симеонова написа: | | е, рано си се сетил |
Ами просто днес разбрах. Щото тва е за лабораторно упражнение. Аз му ги бях предал задачите, а той ги загубил и днес ми даде нови. | Ти си най - големия играч бе . Кой ти реши миналите задачи. Къде учиш поне да знам да не ходя там? |
Ами решиха ми ги на урок. В Лесотехнически съм.
| martosss написа: | | jleng написа: | Е добре де, как да се обърна за помощ..
като гледам по-добре пиши без 10-те лева... само да ти ги решат.. и ще ги решат  |
ами ето така  |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:16 pm Заглавие: |
|
|
| Добре,да речем,че днеска ти решаваме задачите.В Сряда се проваляш на изпита.После кой е виновен? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:24 pm Заглавие: |
|
|
изпитващият  |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:29 pm Заглавие: |
|
|
| ObsCure написа: | | Добре,да речем,че днеска ти решаваме задачите.В Сряда се проваляш на изпита.После кой е виновен? |
За всичко съм си виновен аз и тва е ясно. Ама няма да се проваля на изпита, просто тая ни пуска всички, ама за заверката е тегаво при асистента. |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:34 pm Заглавие: |
|
|
Е добре де, кво всички ме нападете, кво съм ви направил. Може да беше тъпо с плащането и срока, ама нямам избор. В крайна сметка или начин някой да ги реши  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:42 pm Заглавие: |
|
|
Бих се опитал.... ама най-вероятно ще сгреша... ако успееш да ми решиш едното мога да се опитам да направя останалите или да ми решиш някоя по-проста задача.. примерно интеграл от 1/(x^2+3) , ако това има решение  |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:44 pm Заглавие: |
|
|
| jleng написа: | Е добре де, кво всички ме нападете, кво съм ви направил. Може да беше тъпо с плащането и срока, ама нямам избор. В крайна сметка или начин някой да ги реши  | Ти май не усещаш, че това е все едно да не можеш да решиш квадратно уравнение. Човече това ще ти трябва по - натам и то в големи количества. И аз не мога да ги реша, но определено не мисля, че е повече от 3-4 часа четене на някой от записките и след това решаване на задачите. Успех ти желая само  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:52 pm Заглавие: |
|
|
Е ми аз доколкото знам това е обратното на производната - [tex]\int 2x+5[/tex] е се едно имаме производната на някакво у-е, тази производна е [tex]2x+5[/tex] и трябва да намерим у-ето... ако е 2х+5 уравнението ще стане [tex]x^2+5x+C[/tex], но ако е дроб не знам какво трябва да се направи...
Не са ми ясни само тези две неща:
като имаш дроб какво да правиш...
като имаш произведение (може и в знаменателя да е произведението) какво да правиш...
Ако може да ми ги обясниш ще е добре  |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 6:55 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | jleng написа: | Е добре де, кво всички ме нападете, кво съм ви направил. Може да беше тъпо с плащането и срока, ама нямам избор. В крайна сметка или начин някой да ги реши  | Ти май не усещаш, че това е все едно да не можеш да решиш квадратно уравнение. Човече това ще ти трябва по - натам и то в големи количества. И аз не мога да ги реша, но определено не мисля, че е повече от 3-4 часа четене на някой от записките и след това решаване на задачите. Успех ти желая само  |
Изобщо не е все едно квадратно. До 12 клас математика беше единствения предмет по който нямах проблеми и имах само 6-ци, но сега тия неща ме подлудяват, учителката на лекциите е ненормална и само иска пари да вземе, даже за консултация. Не съм ги разбрал от начало, та и сега няма да ги разбера. Повече математика няма да уча, такаче няма да ми трябва да мога да решавам интеграли. За друго нещо освен математика не се сещам за кво се използват, че ще ми трябват...  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 7:01 pm Заглавие: |
|
|
Е ми все пак е по-добре да знаеш как се решават интеграли, отколкото да не знаеш Най-малкото че ако имаш деца(дал бог) ще можеш да им обясняваш  |
|
|
 |
Garoll Напреднал
     гласове: 15
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 7:10 pm Заглавие: |
|
|
| Владева ли ти е учителката? |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 7:11 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Е ми все пак е по-добре да знаеш как се решават интеграли, отколкото да не знаеш Най-малкото че ако имаш деца(дал бог) ще можеш да им обясняваш  |
E тва е ясно, не само с интегралите ами с всяка наука, но тва е друга тема. Сега искам само решение за да завърша  |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 7:12 pm Заглавие: |
|
|
| Garoll написа: | | Владева ли ти е учителката? |
не, по-зле - Митрева  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 7:19 pm Заглавие: |
|
|
Да ти кажа съвсем се отказах, не знам как се работи с такива неща, съжелявам, ако ми дадеш да ти намеря производната на някаква функция хубаво, ама това не го владея, някой друг трябва да ги реши за сега  |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jun 16, 2008 7:23 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Да ти кажа съвсем се отказах, не знам как се работи с такива неща, съжелявам, ако ми дадеш да ти намеря производната на някаква функция хубаво, ама това не го владея, някой друг трябва да ги реши за сега  |
Нищо, няма нужда да съжаляваш споко. Мерси че се опита все пак  |
|
|
 |
Unimath22 Начинаещ

Регистриран на: 15 Jul 2007 Мнения: 28 Местожителство: Галактиката Млечен Път

|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 3:20 pm Заглавие: |
|
|
[tex]\int_{}^{ } \frac{x^2+2}{x^3-4x }dx= \int_{}^{ } \frac{x^2}{x^3-4x }dx +\int_{}^{ } \frac{2}{x^3-4x }dx=\int_{}^{ } \frac{x}{x^2-4 }dx+2\int_{}^{ } \frac{1}{x^3-4x }dx=\frac{1}{2 } \int_{}^{ } \frac{1}{x^2-4 }d(x^2-4)+2\int_{}^{ } \frac{1}{x^3-4x }dx[/tex].
[tex]\int_{}^{ } \frac{x^2+2}{x^3-4x }dx= \frac{1}{2 }ln|x^2-4|+2\int_{}^{ } \frac{1}{x^3-4x }dx[/tex].
[tex]\frac{1}{x^3-4x }=\frac{1}{x(x-2)(x+2) }=\frac{A}{x }+\frac{B}{x-2 } +\frac{C}{x+2 } \Right^[/tex] [tex]1=A(x-2)(x+2)+Bx(x+2)+Cx(x-2)[/tex].
За [tex]x=0[/tex]: [tex]1=A(0-2)(0+2) +B.0.(0+2)+C.0.(0-2)\Right A=-\frac{1}{4 }[/tex].
За [tex]x=2[/tex]: [tex]B=\frac{1}{8 }[/tex].
За [tex]x=-2[/tex]: [tex]C=\frac{1}{8 }[/tex].
Така [tex]\frac{1}{x^3-4x }=-\frac{1}{4 }.\frac{1}{x }+\frac{1}{8 }.\frac{1}{x-2 }+\frac{1}{8 }.\frac{1}{x+2 }[/tex].
Сега, [tex]\int_{}^{ } \frac{1}{x^3-4x }dx =\int_{}^{ } (-\frac{1}{4 }.\frac{1}{x }+\frac{1}{8 }.\frac{1}{x-2 }+\frac{1}{8 }.\frac{1}{x+2 })dx=-\frac{1}{4 }\int_{}^{ } \frac{1}{x }dx+\frac{1}{8 }\int_{}^{ }\frac{1}{x-2 } d(x-2)+\frac{1}{8 }\int_{}^{ }\frac{1}{x+2 } d(x+2)=-\frac{1}{4 }ln|x|+\frac{1}{8 }ln|x-2|+\frac{1}{8 }ln|x+2|[/tex].
Най-сетне, [tex]\int_{}^{ } \frac{x^2+2}{x^3-4x }dx=\frac{1}{2 }ln|x^2-2|-\frac{1}{2 }ln|x|+\frac{1}{4 }ln|x-2|+\frac{1}{4 }ln|x+2|+C=ln\sqrt{\frac{x^2-2}{x } }+ln\sqrt[4]{(x-2)(x+2)}+C=ln(\sqrt[4]{(x-2)(x+2)}.\sqrt{\frac{x^2-2}{x } })+C[/tex].
Другите се решават аналогично.
[tex]2.[/tex] [tex]\frac{x^2+1}{(x-1)^2(x+3) }=\frac{A}{x-1 }+\frac{B}{(x-1)^2 }+\frac{C}{x+3 }[/tex]. Даваш подходящи стойности на x и намираш A, B и C.
[tex]3.[/tex] [tex]\frac{x^2}{1-x^4 }=\frac{x^2}{(1-x)(1+x)(1+x^2) }=\frac{A}{1-x }+\frac{B}{1+x }+\frac{Mx+N}{1+x^2 }[/tex]. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Thu Jun 19, 2008 5:43 pm Заглавие: |
|
|
Ей, това било интересно  |
|
|
 |
jleng Начинаещ
|
Пуснато на: Fri Jun 20, 2008 12:10 pm Заглавие: |
|
|
Мерсни много че си се потрудил, ама нали бях казал че ми трябва за за другия ден, та като никой не помогна ходих на урок. Верно набутах пари ама си взех заверката в понеделник и сега точно се пребирам и от изпита. На задачите изкарах 2.5 после на теория преписах свсичко и ми писа общо 4. Доволен съм си и вече математика няма да погледна и така...  |
|
|
 |
drago_prd Начинаещ
   гласове: 1
|
Пуснато на: Fri Aug 29, 2008 10:10 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Ей, това било интересно  |
Да много са интересни. Това са ми любимите задачи.
 |
|
|
 |
|