| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
administrator Site Admin
Регистриран на: 12 Oct 2005 Мнения: 284 Местожителство: София(Варна)
      гласове: 14
|
Пуснато на: Fri Nov 24, 2006 9:31 pm Заглавие: Коефициент на интелигентност и математиката |
|
|
| Има ли връзка между коефициента на интелигентност и математиката? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
uktc VIP

гласове: 15
|
Пуснато на: Sat Nov 25, 2006 12:58 pm Заглавие: |
|
|
Естествено че да.  |
|
|
 |
Infernum Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Mon Nov 27, 2006 12:19 am Заглавие: |
|
|
Силно се съмнявам.
Ако някой ми даде точна дефиниция на понятието интелигентност, може и да се позамисля....  |
|
|
 |
Summer` Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Tue Dec 19, 2006 5:27 pm Заглавие: Re: Коефициент на интелигентност и математиката |
|
|
| teacher написа: | | Има ли връзка между коефициента на интелигентност и математиката? |
Според мен да, защото благодарение на математиката човек се научава да мисли логично. |
|
|
 |
phantom88 Редовен
|
Пуснато на: Tue Dec 19, 2006 7:49 pm Заглавие: |
|
|
Напълно те подкрепям Summer` |
|
|
 |
Gerasim Velchev Начинаещ
|
Пуснато на: Mon Jan 22, 2007 7:31 pm Заглавие: |
|
|
Естествено, че да.
Познанието на математика-това за мен е единствената интелигентност. |
|
|
 |
someone Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jan 22, 2007 7:44 pm Заглавие: |
|
|
| phantom88 написа: | Напълно те подкрепям Summer` |
mе2.Повечето ученици си мислят,че математиката няма да им е нужна в живота,защото няма да им трябва кой знае колко да смятат.Камоли да използват някви формули и т.н.Въпроса е,че се научаваме да мислим логично. |
|
|
 |
b0ssy Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Feb 05, 2007 1:14 pm Заглавие: |
|
|
| po skoro matematikata ima vruzka s koefizienta:) ako edno dete koeto se zanimava ot rano s matematika ima vuzmojnost da razvie stra6na logika,a sledovatelno i da ima mnogo visoko IQ |
|
|
 |
KoTeTo Начинаещ

гласове: 5
|
Пуснато на: Fri Apr 18, 2008 11:31 pm Заглавие: |
|
|
Съгласна съм с по-горното мнение, че няма точна дефиниция за КИ. Интелигентността е много видове, като при всеки човек различни от тях са развити, за сметка на другите.
Замислих се относно това какво развива интелигентността. От една страна е запомнянето на много информация (така нареченото зубрене, на много места съм чела за това), от друга страна логическото мислене както при математиката. Единствената връзка според мен е, че независимо за кой предмет става въпрос - при по-висок КИ, по-лесно ще се справяш, съответно с по-малко труд. |
|
|
 |
erejnion Начинаещ

гласове: 5
|
Пуснато на: Sat Apr 26, 2008 2:41 am Заглавие: |
|
|
... математиката има връзка. по-точно една от областите които коефициентът отразява е точно нея... но има и други... като лингвистични умения. може да си супер интелигентен и да не отбираш от математика. .... всъщност се съмнявам. областите не са чак пък толкова разделени -- всичко е част от абстрактната ти мисъл. абе и аз не знам какво приказвам ама наистина въпросът е че коефициентът на интелигентност винаги е направен да отразява и този тип нужен ти за математика
ноо бих искал да отбележа, че аз мога да съм много добре по математика, но от немски не отбирам даже след 3 години учене. и не е чак пък толкова да не съм се опитвал да уча. просто ми изисква повече, отколкото съм склонен да дам. съответно и по математическа лингвистика /една област за която всъщност може да се гледат състезанията по нея като тестове за интелигентност / съм доста по-зле от хора знаещи по 4 езика. а преди 3 години IQ-то ми бе 137... ахахах добрите стари времена  |
|
|
 |
Anck_Sun_Amun Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 9:02 pm Заглавие: |
|
|
| Донякъде има,но IQ -тестовете проверяват не само математическото,а и другите видове мислене. |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 10:01 pm Заглавие: |
|
|
Между КИ и биологията или историята или литературата или химията или което и да е било няма толкова силна връзка колкото между математиката и КИ
=> между съществуващите науки и КИ най-силна връзка има математиката |
|
|
 |
|