Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
forzaberoe Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 6:01 pm Заглавие: Задача плс спешно е |
|
|
ето вижте задачата за да не я пиша направо снимка ---> http://img.data.bg/i.php?show=998895&ctrl_id=4qsu3j#img
защо cos\alpha върху 2 = това което се вижда на снимката,при положение че страните на правоъгълния триъгълник са първо б,а и хипотенуза ц? както е решена задачата,излиза че страните са а,б и после ц?!
дано сте ме разбрали
a, и откъде се разбира че всъщност с е равно на а  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
mathinvalidnik Фен на форума

гласове: 20
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 6:23 pm Заглавие: ~@~@~@~@ |
|
|
Човек дай по-точно условие или я снимай направо от учебника или от където е самата задача.Мисля,че ще мога да помогна |
|
|
 |
forzaberoe Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 6:27 pm Заглавие: |
|
|
еми това е условието- дадени са алфа и с,да се намерят a,ha,hc,S,r
и въпроса горе съм го написал-нали на правоъг.триъгълник страните са така-б,а,ц и косинуса е б върху ц,а косинус алфа върху 2 е решено все едно страните са а,б,ц а не както в правоъг.триъгълник-б,а,ц
говорим за малкото триъгълниче |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 6:30 pm Заглавие: |
|
|
| forzaberoe написа: | еми това е условието- дадени са алфа и с,да се намерят a,ha,hc,S,r
и въпроса горе съм го написал-нали на правоъг.триъгълник страните са така-б,а,ц и косинуса е б върху ц,а косинус алфа върху 2 е решено все едно страните са а,б,ц а не както в правоъг.триъгълник-б,а,ц
Добре де,снимай я от там,откдъето я четеш ми е идеята,щото не мога да схвана идеята на задачата,пич. Разбирам само,че е доказателство? |
|
|
 |
forzaberoe Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 6:40 pm Заглавие: |
|
|
| kristian.azmanov написа: | | forzaberoe написа: | еми това е условието- дадени са алфа и с,да се намерят a,ha,hc,S,r
Добре де,снимай я от там,откдъето я четеш ми е идеята,щото не мога да схвана идеята на задачата,пич. Разбирам само,че е доказателство? |
идеята е да се изразят a,ha,hc,S,r и да се намерят |
|
|
 |
error Начинаещ
         гласове: 6
|
Пуснато на: Wed Jun 11, 2008 8:55 pm Заглавие: |
|
|

Последната промяна е направена от error на Tue Jun 17, 2008 5:38 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Thu Jun 12, 2008 12:20 pm Заглавие: |
|
|
| error написа: | бе тва защо е кос от половината ъгъл
еми значи праиш си косиноса за правоъгълния триъгълник и намираш а както е направено
праиш синуса по същия начин и намираш hс по същия начин в другия триъг праиш за другите височини зниеш хашс знаеш с следва лицето известно знаеш а знаеш с обиколкото ти е известна използваш формулата рr=s=a*b/2
р е обиколката
хайде опитай ако ме разбра  |
<-За това говориме  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|