Регистрирайте се
Производна на триг. функция
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Руси Колев Напреднал
    гласове: 3
|
Пуснато на: Mon Jun 09, 2008 7:13 pm Заглавие: Производна на триг. функция |
|
|
Някой може ли да намери НМС и НГС на следната функция и ако е възможно на кратичко едно решение, че аз не мога да се оправя :
[tex]h=sin{\frac{\varphi }{2 }cos^2{\frac{\varphi }{4} } [/tex]
Благодарности!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Mon Jun 09, 2008 8:19 pm Заглавие: |
|
|
| Използвай, че [tex]sinx_{min}=-1, cosx_{min}=-1\\sinx_{max}=1, cosx_{max}=1[/tex] |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Mon Jun 09, 2008 8:27 pm Заглавие: |
|
|
| Емо написа: | | Използвай, че [tex]sinx_{min}=-1, cosx_{min}=-1\\sinx_{max}=1, cosx_{max}=1[/tex] |
Там е работата - използвах и нищо не направих , затова помолих за помощ  |
|
|
 |
Spider Iovkov VIP

гласове: 129
|
Пуснато на: Mon Jun 09, 2008 8:37 pm Заглавие: |
|
|
| Задай си въпроса, кога това произведение има максимална стойност и кога — минимална стойност. |
|
|
 |
Руси Колев Напреднал
|
Пуснато на: Mon Jun 09, 2008 8:45 pm Заглавие: |
|
|
Виж, наистина ми е много приятно да си пишем, предполагам, че наистина искаш да ми помогнеш, защото когато човек сам стигне до извода го помни, а като го научи от друг - не толкова трайно, но аз си нямам никаква идея
Аз не съм чак толкова зле с материала, за да не знам какъв въпрос да си задам, но съм достатъчно зле, за да не мога да си отговоря  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Jun 09, 2008 8:59 pm Заглавие: |
|
|
Имам чувството че Емо ти дава празни съвети без да е решил задачата И аз пробвах да приравня син и кос на 1 и -1, ама не става ;( яно ще има друг начин.. това за което аз се сещам е грубо изразяване - правиш го на [tex]2sin\frac{\alp }{4}cos^3\frac{\alp}{4}[/tex] и изразяваш [tex]sin\frac{\alp}{4}[/tex] чрез кос... 1-cos²... полагаш косинусът да е х.. смяташ там производни ала бала и си готов лошото е че стават два случая и... корени има... не е много приятно, хамалската е... ама друго решение не виждам  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|