Регистрирайте се
Ако може да ми помогнете с 3 задачи
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
batemitee Начинаещ

|
Пуснато на: Sat Jun 07, 2008 12:57 pm Заглавие: Ако може да ми помогнете с 3 задачи |
|
|
Здравейте на всички,
бихте ли могли да ми помогнете с 3 задачи по математика за 11. клас
1) Сечение на пирамида, успоредно на основата й, дели височината й в отношение 3:4, считано от върха към основата. Лицето на сечението е с 200 см^{2} по-малко от лицето на основата. Намерете лицето на основата?
2) Ръбът на куб ABCDA_{1 }B_{1 }C_{1 }D_{1 } e 1. Точките PQM принадлежат съответно на ръбовете АA_{1 } , A_{1 }B_{1 } и C_{1 }D_{1 } и АP = QB_{1 }=D_{1 }M=n , n \in (0;1). Намерете лицето на сечението на равнината (PQM) с куба?
3) Правилна триъгълна пирамида АВСD с връх D има околен ръб 2 метра. През средата А_{1 } на ръба АD е прекарана равнина, перпендикулярна на АD, която пресича апотемата DN на стената BCD в точка М, така че (DM:DN)= (3:4). Намерете обема на пирамидата и отношението на обемите на двете тела, на които равнината разделя пирамидата?
Предварително благодаря за помоща и моля ако можете до вторник да ги решите
Отново благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Jun 07, 2008 1:06 pm Заглавие: |
|
|
а до събота на 07.06.2008 до 10 сутринта, не искаш ли?  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|