Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wils0n Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jun 02, 2008 10:39 am Заглавие: Задача от матура |
|
|
В турнир по хандбал участват 8 отбора. Ако има безспорен фаворит за златния медал, по колко различни начина могат да се разпределят златният, сребърният и бронзовият медал в турнира ?
Мерси |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Jun 02, 2008 10:58 am Заглавие: |
|
|
е ми щом златният медал е сигурно че ще отиде в някой от отборите, то остава да разпределим сребърния и бронзовия - това става като [tex]V_7^2=7*6=42[/tex]
П.П. не знам дали трябва да сметнем кой ще е безспорния фаворит, смисъл ако този фаворит може да е всеки от отборите, то възможностите стават 8 пъти повече, но мисля че "има безспорен фаворит" означава че някой от отборите ще спечели и толкоз, не е нужно да смятаме тези комбинации, така че крайният отговор си остава 43  |
|
|
 |
wils0n Начинаещ

|
Пуснато на: Mon Jun 02, 2008 11:05 am Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | е ми щом златният медал е сигурно че ще отиде в някой от отборите, то остава да разпределим сребърния и бронзовия - това става като [tex]V_7^2=7*6=42[/tex]
П.П. не знам дали трябва да сметнем кой ще е безспорния фаворит, смисъл ако този фаворит може да е всеки от отборите, то възможностите стават 8 пъти повече, но мисля че "има безспорен фаворит" означава че някой от отборите ще спечели и толкоз, не е нужно да смятаме тези комбинации, така че крайният отговор си остава 43  |
мерси верният отговор е 42, аз бях използвал комбинации и за това не ми се получи отговора |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Mon Jun 02, 2008 11:10 am Заглавие: |
|
|
е ми в случая има значение подребата на отборите и за това са вариации  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|