| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed May 28, 2008 7:35 pm Заглавие: |
|
|
нека морковчето, е преди тоягата...
нака децата на България имат стимул..
нека знаят, за какво обичат, мечтаят, трудят...
нека останат в тази малка, но красива и прелестна България..
моята Бъгария, вашата България...
нашата България.. |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Wed May 28, 2008 8:08 pm Заглавие: |
|
|
Браво!!!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Wed May 28, 2008 8:19 pm Заглавие: |
|
|
Преди броени дни, в Бг имаше руска делкегация...
С любезното съдействие на кмета на Москва, Лужков..
Мои колеги, от катедрите по специалните ни предмети- Транспорт и Енергетика участваха на кръгла маса..
Днес коментирахме.. Те бяха впечатлени, от руската наука и тенденциите в образованието..
Знаете ли, ..
Например, по химия и физика
Направен е учебен център..
Децата не учат само суха материя..
Този учебен център е свързан тясно, с науката и е финансиран, от бизнеса...
Децата отиват на палатки, в Урал( което е, сравнително евтино "удоволствие")..
Изучават минерали, различни природни дадености,..
Придобиват знания, хъс, желание..
Нима не може и в нашата страна, да се получи?..
да престанем, със сухата учебна и скучна материя...
... с препълненото учебно съдържание, което не може да се усвои...
всяка дисциплина, е интересна, ползотворна, красива.. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Wed May 28, 2008 10:08 pm Заглавие: |
|
|
До някъде имате право, наистина ще е полезно, ама просто не сме готови за това.... ако пратят някои ученици там ще вземат да занесат алкохол и.... отиде учебната база отидоха минералите отиде желанието.... много внимателно би трябвало да се подбира кой да се пусне на такова "събитие", защото ние все пак сме си българи
П.П. Браво на вашия клас,машини са  |
|
|
 |
xyz Напреднал
     гласове: 12
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 1:22 am Заглавие: |
|
|
>да престанем, със сухата учебна и скучна материя...
Аз престанах със сухата материя по физика чак като завърших и започнах да чета един енциклопедичен физичен речник - на руски беше и написан на руски. Това го казвам съвсем сериозно - един речник се оказа доста по-интересен от учебниците по физика. |
|
|
 |
savage309 Напреднал

гласове: 3
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 8:47 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | защото ние все пак сме си българи
|
Българите не се различават по нищо от другите хора. |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 8:58 pm Заглавие: |
|
|
| savage309 написа: | | martosss написа: | защото ние все пак сме си българи
|
Българите не се различават по нищо от другите хора. | Много правилно. Не знам защо на всички хора държавата им е виновна за всички и за всичко обвиняват манталитета като това изобщо не е така. |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 9:12 pm Заглавие: |
|
|
Ще ти кажа защо - аз уча в МГ, където се очаква да влизат математици и хора, на които математиката им е силна страна ... в нашия випуск има 10 човека, които ходят на олимпиади... от моя клас има някои които изобщо не учат... и все пак имат отлични или много добри оценки... ще ми кажете ли това как става и кой е виновен  |
|
|
 |
savage309 Напреднал

|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 9:18 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Ще ти кажа защо - аз уча в МГ, където се очаква да влизат математици и хора, на които математиката им е силна страна ... в нашия випуск има 10 човека, които ходят на олимпиади... от моя клас има някои които изобщо не учат... и все пак имат отлични или много добри оценки... ще ми кажете ли това как става и кой е виновен  |
Това колко учиш съвсем не е критерии за това колко знаеш и можеш
И дори тези хора да не заслужават, как отсъди че в чужбина това не става ? |
|
|
 |
evgeni91 Редовен
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 9:38 pm Заглавие: |
|
|
| Въпросът е да си "човек".... Ако си такъв просто сам ще си осъзнаеш потребностите( в случая ученето ). Сега, дали ще учиш или не... твой проблем! Но един свободномислещ човек никога няма да се остави зависим, ами ще хване и ще промени нещо. |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 9:44 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | Ще ти кажа защо - аз уча в МГ, където се очаква да влизат математици и хора, на които математиката им е силна страна ... в нашия випуск има 10 човека, които ходят на олимпиади... от моя клас има някои които изобщо не учат... и все пак имат отлични или много добри оценки... ще ми кажете ли това как става и кой е виновен  | Тепърва ще видиш тежката страна на живота. Давай го по - спокойно . Това, че другите ще получават оценките си с преписване или, защото баба им е приятелка с госпожата и и се е обадила ще трябва да го преглътнеш. За това не е виновна обаче държавата и дори и да живееш в чужбина, повярвай е същото. |
|
|
 |
Methuselah VIP

гласове: 20
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 9:44 pm Заглавие: |
|
|
| savage309 написа: | | martosss написа: | защото ние все пак сме си българи
|
Т.е. не ти пука дали един ден ще се пази нещо от културата ни? |
|
|
 |
savage309 Напреднал

|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 9:56 pm Заглавие: |
|
|
| Methuselah написа: | | savage309 написа: | | martosss написа: | защото ние все пак сме си българи
|
Т.е. не ти пука дали един ден ще се пази нещо от културата ни? |
Къде го пише това ? Говорим за друго. Преди всичко всички сме хора.
Преписват се отрицателни (най-често) качества на българите, без това да е обосновано. На всички кусурите в общия случай са еднакви. Навсякъде има кофти хора. Омръзна ми да слушам оправдания и мрънкания базирани на "все пак сме си българи" ... |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 10:34 pm Заглавие: |
|
|
е ми има разлики... всяка нация си има манталитет.... тоест слаби и силни страни...англичаните примерно се славят с това че са студен народ, ние пък сме топъл народ....и все пак говоря за слабите страни на българите в момента... не казвам че всички българи са такива, но засега съм видял доста и мога да кажа че липсва желание за учене и перспектива... голяма част от тези не заслужават да ги пуснат на такъв лагер, макар че има и такива, на които им се полага много повече  |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 11:08 pm Заглавие: |
|
|
| martosss написа: | е ми има разлики... всяка нация си има манталитет.... тоест слаби и силни страни...англичаните примерно се славят с това че са студен народ, ние пък сме топъл народ....и все пак говоря за слабите страни на българите в момента... не казвам че всички българи са такива, но засега съм видял доста и мога да кажа че липсва желание за учене и перспектива... голяма част от тези не заслужават да ги пуснат на такъв лагер, макар че има и такива, на които им се полага много повече  | Моята учителка по философия казваше, че всички се раждат равни => средата ти определя какъв ще станеш. Погледни го от тази гледна точка, както и Дейл Карнеги пише в неговата книга - всеки за себе си е прав. Не си на негово място и няма как да го разбереш(който и да е той). Между другото го препоръчвам на всеки като автор . И англичаните не са студен народ - в мойто училище има двама и са доста топли хора, даже сме ходили няколко пъти на по бира нищо, че са по - големички от нас.
Последната промяна е направена от nikolavp на Thu May 29, 2008 11:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ObsCure Фен на форума

Регистриран на: 02 Jul 2007 Мнения: 990 Местожителство: Казанлък/Пловдив
  гласове: 28
|
Пуснато на: Thu May 29, 2008 11:14 pm Заглавие: |
|
|
| O tempora,o mores... |
|
|
 |
martosss VIP Gold

|
Пуснато на: Fri May 30, 2008 12:22 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | martosss написа: | е ми има разлики... всяка нация си има манталитет.... тоест слаби и силни страни...англичаните примерно се славят с това че са студен народ, ние пък сме топъл народ....и все пак говоря за слабите страни на българите в момента... не казвам че всички българи са такива, но засега съм видял доста и мога да кажа че липсва желание за учене и перспектива... голяма част от тези не заслужават да ги пуснат на такъв лагер, макар че има и такива, на които им се полага много повече  | Моята учителка по философия казваше, че всички се раждат равни => средата ти определя какъв ще станеш. Погледни го от тази гледна точка, както и Дейл Карнеги пише в неговата книга - всеки за себе си е прав. Не си на негово място и няма как да го разбереш(който и да е той). Между другото го препоръчвам на всеки като автор . И англичаните не са студен народ - в мойто училище има двама и са доста топли хора, даже сме ходили няколко пъти на по бира нищо, че са по - големички от нас. |
Аз ти казвам принципно... ако си чел... до Чикаго и назад(може би там беше за американците и аз не знам какво пиша вече) ще забележиш като сяда нашия човек в една кръчмица какво става иначе аз се опитвам да разбера тия отсреща и да вникна в тяхната гледна точка, да разбера къде грешат(ако грешат изобщо) и да ги поправя, ако не успея минавам на тяхното мнение И наистина е така - средата определя какъв ще станеш, за жалост мойта среда от рано не беше най-добрата, ама карай.. шоу да става там  |
|
|
 |
Volen Siderov Редовен
   гласове: 4
|
Пуснато на: Fri May 30, 2008 8:51 pm Заглавие: |
|
|
| пичове според мен българите са унизени и смачкани хора,а да не забравя и доста страхливи.Аз наскоро се върнах от чужбина и всичко ми е още прясно.Че като гледам глупостите по телевизията се чудя що мама му стара се държат така сякаш всичко върви по мед и масло.Абе хората тук трябва да оцеляват с по-5-600 лева на месец бе,как да стане това не ми е ясно и по-зле става.От 18 години ни занимават с приказки за пазарна икономика,бизнес и т.н. капитализъм а 99 процента от хората си живеят в мизерия и всеки смята това за нормално и че нищо не може да се направи.Евала на сърбите криви прави като не им хареса нещо и се дигат и начупиха и американското посолство и се биха с/у целия свят.Между другото в момента сърбите страшно ги уважават по-цяла европа направо кеф да ти стане, колкото до народопсихологоята на българина той си е с психиката на овца стригана,стригана мамата си тракало.А колкото до държавата то тя е инструмент в ръцете на комунистическо-капиталистическата мафия така че от нея може да се очаква само блъфове,показност и лъжи.Кофтито е че в хората няма смелост за промяната която всички искаме но никога няма да стане.Защото никой не смее да се противопостави от страх да не пострада или да не си изгуби и малкото което има за да оцелее.Говоря за работата,за полицията,за държавните институции,иначе съм се нагледал на гаври и луди претенции над продавачки в магазините или други обикновенни работници.Абе въобще лоша работа |
|
|
 |

|
Пуснато на: Fri May 30, 2008 8:54 pm Заглавие: |
|
|
| Volen Siderov написа: | | пичове според мен българите са унизени и смачкани хора,а да не забравя и доста страхливи.Аз наскоро се върнах от чужбина и всичко ми е още прясно.Че като гледам глупостите по телевизията се чудя що мама му стара се държат така сякаш всичко върви по мед и масло.Абе хората тук трябва да оцеляват с по-5-600 лева на месец бе,как да стане това не ми е ясно и по-зле става.От 18 години ни занимават с приказки за пазарна икономика,бизнес и т.н. капитализъм а 99 процента от хората си живеят в мизерия и всеки смята това за нормално и че нищо не може да се направи.Евала на сърбите криви прави като не им хареса нещо и се дигат и начупиха и американското посолство и се биха с/у целия свят.Между другото в момента сърбите страшно ги уважават по-цяла европа направо кеф да ти стане, колкото до народопсихологоята на българина той си е с психиката на овца стригана,стригана мамата си тракало.А колкото до държавата то тя е инструмент в ръцете на комунистическо-капиталистическата мафия така че от нея може да се очаква само блъфове,показност и лъжи.Кофтито е че в хората няма смелост за промяната която всички искаме но никога няма да стане.Защото никой не смее да се противопостави от страх да не пострада или да не си изгуби и малкото което има за да оцелее.Говоря за работата,за полицията,за държавните институции,иначе съм се нагледал на гаври и луди претенции над продавачки в магазините или други обикновенни работници.Абе въобще лоша работа |
Ок, ти какво направи, за да промениш и една частичка, от действителността?.. |
|
|
 |
dimitar Начинаещ

|
Пуснато на: Fri May 30, 2008 10:34 pm Заглавие: |
|
|
ВОЛЕН ,МАМИН СЛАДЬК  |
|
|
 |
Volen Siderov Редовен
|
Пуснато на: Fri May 30, 2008 10:35 pm Заглавие: |
|
|
| горното се отнася в пълна сила и за мен мамка му.Ама да мижам и да казвам сичко е ок хептен не е решение на задачата |
|
|
 |
Volen Siderov Редовен
|
Пуснато на: Fri May 30, 2008 10:38 pm Заглавие: |
|
|
| между другото може и да буча от яд щото тука имам 2 броя присъди да е живо и здраво МВР-то |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Fri May 30, 2008 11:14 pm Заглавие: |
|
|
| Volen Siderov написа: | | пичове според мен българите са унизени и смачкани хора,а да не забравя и доста страхливи.Аз наскоро се върнах от чужбина и всичко ми е още прясно.Че като гледам глупостите по телевизията се чудя що мама му стара се държат така сякаш всичко върви по мед и масло.Абе хората тук трябва да оцеляват с по-5-600 лева на месец бе,как да стане това не ми е ясно и по-зле става.От 18 години ни занимават с приказки за пазарна икономика,бизнес и т.н. капитализъм а 99 процента от хората си живеят в мизерия и всеки смята това за нормално и че нищо не може да се направи.Евала на сърбите криви прави като не им хареса нещо и се дигат и начупиха и американското посолство и се биха с/у целия свят.Между другото в момента сърбите страшно ги уважават по-цяла европа направо кеф да ти стане, колкото до народопсихологоята на българина той си е с психиката на овца стригана,стригана мамата си тракало.А колкото до държавата то тя е инструмент в ръцете на комунистическо-капиталистическата мафия така че от нея може да се очаква само блъфове,показност и лъжи.Кофтито е че в хората няма смелост за промяната която всички искаме но никога няма да стане.Защото никой не смее да се противопостави от страх да не пострада или да не си изгуби и малкото което има за да оцелее.Говоря за работата,за полицията,за държавните институции,иначе съм се нагледал на гаври и луди претенции над продавачки в магазините или други обикновенни работници.Абе въобще лоша работа | Добре бе какво не ти харесва в държавата бе. Тя не е виновна за това, което сме - ние сме си виновни бе бате, ние сме я направили такава и такава ще трябва да си я живеем. Яд ме е, че например образованието не е на ниво, ма какво да направя, ще уча сам като никой не ще да преподава като хората. Аз така разбирам келявия животец - никой не е длъжен да ти помага с нещо, драпаш сам ако се оправиш, оправиш, ако ли не прав ти път към хамалството. И на запад е така и ти, както идваш от там би трябвало да си наясно, че е така. Айде със здраве и успехи, че не си падам по философското хленчене, че някой друг ми е виновен. |
|
|
 |
Volen Siderov Редовен
|
Пуснато на: Sat May 31, 2008 12:14 am Заглавие: |
|
|
| тва братко не никво фил. хленчене щото държавата=народа не е клише както ти си мислиш,а единственият път към справедливо общество.Ако това което казваш ти помага да приемаш по-лесно несправедливостите в България аз те разбирам.Само ми е чудно как би се чувствал ако на мястото на хамала си ти или твой близък,щото нали разбираш че хамали все пак трябва да има не може всички да са гении. |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
|
Пуснато на: Sat May 31, 2008 9:36 am Заглавие: |
|
|
| Volen Siderov написа: | | тва братко не никво фил. хленчене щото държавата=народа не е клише както ти си мислиш,а единственият път към справедливо общество.Ако това което казваш ти помага да приемаш по-лесно несправедливостите в България аз те разбирам.Само ми е чудно как би се чувствал ако на мястото на хамала си ти или твой близък,щото нали разбираш че хамали все пак трябва да има не може всички да са гении. | Ами мой приятели като ги гледам с това ще се занимават, защото на практика те си го избраха. Нали се сещаш, че ако си гониш нещата няма как да станеш хамалин. Не знам при теб, но поне при мен вече това е почти изключено. Работил съм като общ работник в един склад едно лято, за да видя нанагорното, както се изрази бащата и ми е познато, и не ме плаши, но определено не ми е интересно(на някои им харесваше). |
|
|
 |
|