| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nati Начинаещ

|
Пуснато на: Wed May 21, 2008 6:36 pm Заглавие: ЗАДАЧА ЗА 7 КЛАС |
|
|
| ДОКАЖЕТЕ ,ЧЕ СБОРА ОТ ТРИТЕ МЕДИАНИ В ЕДИН ТРИЪГЪЛНИК Е ПО МАЛЪК ОТ ПЕРИМЕТЪРА МУ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Wed May 21, 2008 6:58 pm Заглавие: |
|
|
Свържи средите... получаваш средни отсечки... разгледай триъгълниците, образувани от средните отсечки, някоя медиана и половинката страна... 3 неравенства.. събираш ги и си готова освен това се опитай да не използваш Caps Lock, изглежда се едно ВИКАШ  |
|
|
 |
marto_mn Редовен
    гласове: 15
|
Пуснато на: Wed May 21, 2008 7:21 pm Заглавие: |
|
|
В седми клас не са учили средни отсечки.
Според мен идеята е да се "удвои" медианата,за да се получи успоредник. После неравенство на триъгълника. Това като го повторим за всяка страна -> три неравенства, събираме ги и готово  |
|
|
 |
martosss VIP Gold

Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow
   гласове: 213
|
Пуснато на: Wed May 21, 2008 7:31 pm Заглавие: |
|
|
Ох, съжелявам просто средната отсечка не предполагах че не я знаят горките това е тъпо... трябва всичкото да го научат какво е това... да им дават задачи, които се решават на два реда, а те да правят хиляди построения  |
|
|
 |
andi Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 12:54 pm Заглавие: |
|
|
| хора имам затруднения ще може ли да ми помогнете с една задача? 1:медианата CM в правоъгален триъгълник ABC(ъгъл C=90°) е равна на катета CB а AC=18см.Намерете височината към хипотенузата CH=? (задачата ми е много важна ако може да ми помогнете ще съм много задължен) |
|
|
 |
Пафнутий VIP

гласове: 54
|
Пуснато на: Sun Jun 08, 2008 1:01 pm Заглавие: |
|
|
Какво знаеш за медиана в правоъгълен. Докажи, че [tex]\angle CAB=30^\circ \Rightarrow CH=\frac{AC}{2}=9 [/tex]  |
|
|
 |
andi Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Jun 15, 2008 10:57 am Заглавие: |
|
|
оооооо верно бе.Мерси много.  |
|