Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobson Начинаещ

гласове: 1
|
Пуснато на: Thu May 15, 2008 7:36 pm Заглавие: Въпрос??? |
|
|
Понеже в неделя - 18ти е пробния изпит в СУ, много живо ме интересува едно нещо. Мога ли в решението на задачите да използвам неща, които ги няма в справочника, без да ги доказвам. Примерно теорема на Менелай, Чева и някой други.
Мерси предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Thu May 15, 2008 7:51 pm Заглавие: |
|
|
| Можеш, но не се изхвърляй! |
|
|
 |
simon_kazakov Начинаещ

гласове: 4
|
Пуснато на: Fri May 16, 2008 10:03 am Заглавие: |
|
|
Трябва ли да се доказва, че :
1. [tex]Sabc = ra.(p-a)[/tex]
2. В равнобедрен трапец с височина [tex]DD1[/tex], [tex]AD1=\frac{|a-b|}{2 } [/tex]
Знам, че доказателството е елементарно, но ако си притистан от времето е хубаво да не доказваш нещо, което можеш да иползваш наготово. |
|
|
 |
soldier_vl VIP
   гласове: 22
|
Пуснато на: Fri May 16, 2008 10:08 am Заглавие: |
|
|
| Те проверяващите не са некви гадни и даже предпочитат по-кратко записване на нещата, не да гледат 5 реда как намираш корените на х2-5х+6=0. Ако го пише в таблицата не го доказваш, ако го няма в таблицата, но си се сетил за нещо пак няма много смисъл да го доказваш, щом си се сетил => го знаеш. Но съм забелязал, че задачите давани в СУ, можеш да ги решиш използвайки само нещата от таблицата им и малко странични разсъждения. |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Sat May 17, 2008 10:26 am Заглавие: |
|
|
| simon_kazakov написа: | Трябва ли да се доказва, че :
1. [tex]Sabc = ra.(p-a)[/tex]
2. В равнобедрен трапец с височина [tex]DD1[/tex], [tex]AD1=\frac{|a-b|}{2 } [/tex]
Знам, че доказателството е елементарно, но ако си притистан от времето е хубаво да не доказваш нещо, което можеш да иползваш наготово. | Е тва са дебилски истории според мен. Това няма да седна да го пиша за нищо на света как се доказва - то по тази логика няма да ти стигне никога времето. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|