Пуснато на: Tue May 13, 2008 5:18 pm Заглавие: Не разбирам как
Задачата е следната: В правилен тетраедър АВСD в който точките М и N са средни съответно на ръбовете AD и BC. Намерете косинуса на ъгъла между правите BM и DN.
Това което не мога да разбера е къде се образува ъгъл межди тези 2 преви и как става това???
Регистриран на: 17 Mar 2007 Мнения: 3937 Местожителство: Somewhere over the rainbow гласове: 213
Пуснато на: Tue May 13, 2008 7:11 pm Заглавие: Re: Не разбирам как
Manny написа:
Задачата е следната: В правилен тетраедър АВСD в който точките М и N са средни съответно на ръбовете AD и BC. Намерете косинуса на ъгъла между правите BM и DN.
Това което не мога да разбера е къде се образува ъгъл межди тези 2 преви и как става това???
Ето ти и едно чертежче да си помислиш мисля че е 30 ама не съм учил още стереометрия, трябва да си помисля още... ако бях даскал в момента щях да съм затапен, затова ти давам чертежа и ти казвам "А сега, мойто момче, помисли си още малко, може пък да се сетиш "
Сетих се !!! Трябва да проектираш и примерно N върху АСД и да намериш ъгъла.. нещо такова
Нямам си на идея Нека търпеливо да изчакаме Г-жа Симеонова да оправи положението
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум