Регистрирайте сеРегистрирайте се

Средна отсечка в триъгълник

Форум за математика Форуми -> Геометрия
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Азззз
Начинаещ

Репутация: 6.9Репутация: 6.9Репутация: 6.9Репутация: 6.9Репутация: 6.9Репутация: 6.9

МнениеПуснато на: Wed Nov 08, 2006 10:21 pm    Заглавие: Средна отсечка в триъгълник

Здравейтеее Wink Взехме урока за "Средна отсечка в триъгълник" обаче аз тогава отсъствах и нещо не го схванах..имам домашно 2 задачи и не мога да се справя Wink Надявам се някой да ми помогне.Ето ги и тях :
Като се използват средните отсечки в правоъгълен триъгилник,да се докаже,че медианата към хипотенузата е равна на половината от хипотенузата.
Упътване:Средните отсеччки срещу катетите са страни на правоъгълник,а средната отсечка срещу хипотенузата е диагонал на този правоъгълник.

И втората задачка :
Диагоналите на четириъгълник са 10см и 8см.Намерете страните на четириъгълника,чиито върхове са средите на страните на дадения четириъгълник.

Много ще съм Ви благодарна,ако ми помогнете Rolling Eyes Laughing
П.С.:8ми клас съм Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Реклама

Пуснато на:     Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
Pepa
Начинаещ

Местожителство: SOFIA
Репутация: 9.9Репутация: 9.9Репутация: 9.9Репутация: 9.9Репутация: 9.9Репутация: 9.9Репутация: 9.9Репутация: 9.9Репутация: 9.9
гласове: 1

МнениеПуснато на: Thu Nov 09, 2006 2:00 pm    Заглавие:

разгледай средните отсечки, коитж свързват средата на хипотенузата със средите на катетите. те са съответно успоредни на катетите и значи са перпендикелярни. Фигурата която се получава от тези две средни отсечки и половинките от катетите, които се пресичат във върха на правия ъгъл в общия случай е успоредник, но при правоъгълния триъгълник е правоъгълник. тогава неговите диагонали ще са равни, а тези диагонали са- медианата към хипотенузата и средната отсечка, свързваща средите на катетите, която е равна на половината от хипотенузата Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
   Форум за математика Форуми -> Геометрия Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Може да прикачвате файлове
Може да сваляте файлове от този форум
Copyright © 2005-2021 math10.com.