Регистрирайте се
Средна отсечка в триъгълник
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Азззз Начинаещ

|
Пуснато на: Wed Nov 08, 2006 10:21 pm Заглавие: Средна отсечка в триъгълник |
|
|
Здравейтеее Взехме урока за "Средна отсечка в триъгълник" обаче аз тогава отсъствах и нещо не го схванах..имам домашно 2 задачи и не мога да се справя Надявам се някой да ми помогне.Ето ги и тях :
Като се използват средните отсечки в правоъгълен триъгилник,да се докаже,че медианата към хипотенузата е равна на половината от хипотенузата.
Упътване:Средните отсеччки срещу катетите са страни на правоъгълник,а средната отсечка срещу хипотенузата е диагонал на този правоъгълник.
И втората задачка :
Диагоналите на четириъгълник са 10см и 8см.Намерете страните на четириъгълника,чиито върхове са средите на страните на дадения четириъгълник.
Много ще съм Ви благодарна,ако ми помогнете
П.С.:8ми клас съм  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
Pepa Начинаещ
          гласове: 1
|
Пуснато на: Thu Nov 09, 2006 2:00 pm Заглавие: |
|
|
разгледай средните отсечки, коитж свързват средата на хипотенузата със средите на катетите. те са съответно успоредни на катетите и значи са перпендикелярни. Фигурата която се получава от тези две средни отсечки и половинките от катетите, които се пресичат във върха на правия ъгъл в общия случай е успоредник, но при правоъгълния триъгълник е правоъгълник. тогава неговите диагонали ще са равни, а тези диагонали са- медианата към хипотенузата и средната отсечка, свързваща средите на катетите, която е равна на половината от хипотенузата  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|