Регистрирайте се
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chuhoveca Начинаещ
Регистриран на: 14 Apr 2008 Мнения: 27 Местожителство: България,София
    гласове: 1
|
Пуснато на: Mon Apr 21, 2008 1:59 pm Заглавие: куб (двустенен ъгъл) |
|
|
Даден е куб ABCDA1B1C1D1.Намерете двустенния ъгъл между равнините (BCD1) и:
a) (BCB1) б) (BDB1)
(По подточка а) нямам затруднения, но подточка б) не мога да я възприема, прочетох отговора около 20 пъти и гледах чертежа, но...)
Отговори а) [tex]45^\circ[/tex] б) [tex]60^\circ[/tex] По б) има упътване: проекцията на C върху равнината (BDB1) e центъра O на стената ABCD, а разстоянието от C до права BD1 е [tex]\frac{a\sqrt{6} }{2} [/tex], където а е ръбът на куба.
Молбата ми е някой да ми обясни по подточка б) за какво става въпрос
P.S. Съжалявам че няма чертеж, но незная с каква програма ги чертаете, с Latex не мога все още да се справям добре, a с paint става грозно.
Мерси предварително!
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
simon_kazakov Начинаещ

гласове: 4
|
Пуснато на: Mon Apr 21, 2008 6:24 pm Заглавие: |
|
|
| Знаеш ли как да построиш линейния на друстение м/у две равнини ?
|
|
|
 |
chuhoveca Начинаещ
Регистриран на: 14 Apr 2008 Мнения: 27 Местожителство: България,София
    гласове: 1
|
Пуснато на: Tue Apr 22, 2008 9:30 am Заглавие: |
|
|
Мисля че знам: :
От произволна точка на пресекателната права между 2 равнини пускам перпендикуляр съответно към краищата на едната и другата равнина. Ъгълът който се получи е линейният ъгъл.
В тази задача ме притеснява, че едната равнина пресича другата равнина(поне доколкото разбрах аз). На четрежа в отговора на задачата аз виждам как една равнина от четири точки разцепва на две равни части друга равнина , която е равностранен триъгълник. Двете равнини естествено не са перпендикулярни. Не мога да разбера , защо отговора е 60°. Мисля че има грешка някава в задачата.
| Description: |
|
| Големина на файла: |
36.16 KB |
| Видяна: |
3598 пъти(s) |

|
| Description: |
|
| Големина на файла: |
139.45 KB |
| Видяна: |
3602 пъти(s) |

|
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|