| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
complex Напреднал

гласове: 6
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 9:22 pm Заглавие: предварителен тест ТУ 19.04.08 |
|
|
Ето теста от днес Тук с отговорите. Моето мнение за теста е, че беше доста лесен. Като си сравнявам отговорите не съм успял да реша само една задача - 26, ще помоля и ако някой я е решил правилно да напише решението и, за да видя къде бъркам. Не съм доволен от организацията и от залите, в които правих теста (амфитеатрални). Поне 10 човека гледаха какво пиша и какви отговори закръглям. Общо взето с нетърпение чакам предварителни изпит в Университета . Как вие се справихте с теста и какво ви е мнението за него? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
|
 |
ганка симеонова SUPER VIP

гласове: 298
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 9:43 pm Заглавие: |
|
|
| [tex] \Delta ABC\approx \Delta CBD => \frac{AC}{CD }=\frac{BC}{BD }=>\frac{9}{6 }=\frac{12}{x } =>x=8 [/tex] |
|
|
 |
Garoll Напреднал
     гласове: 15
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 9:45 pm Заглавие: |
|
|
Лесен беше...Аз не реших 29та и имам 1 грешка на теста.
За 29-та ме е малко яд , защото дори не се опитах да я реша.
Иначе и аз не съм много доволен от организацията...От 8:15 до 9:45 20 човека чакаме темата , при положение , че трябваше да я дадат в 9:00.А и друго бях във ВТУ "Тодор Каблешков" - голям студ беше!
Последната промяна е направена от Garoll на Sat Apr 19, 2008 9:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
complex Напреднал

|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 9:54 pm Заглавие: |
|
|
| Ганка, благодаря за решението, аз съм написал някаква глупост. Те ТУ и УНСС се надпреварват, кой да даде по елементарен тест, за да привлече повече студенти, което според мен не е правилно. Пък да не говорим за матурите по математика, които са пълна пародия. |
|
|
 |
Garoll Напреднал
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 9:55 pm Заглавие: |
|
|
| А бе пълна пародия били...ще видим.Е виш задачата за 15 точки за матура в раздел теория на вероятностите и пак ми кажи , че е пародия... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 9:59 pm Заглавие: |
|
|
[tex] V=\frac{4}{3 }\pi r^{3}[/tex]
[tex] 36\pi =\frac{4}{3 }\pi r^{3} => r^{3}=27=> r=3 => d=6 [/tex] |
|
|
 |
complex Напреднал

|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 9:59 pm Заглавие: |
|
|
| Ти сигурно си се объркал и си написал колко е радиуса (както и аз за малко щях да се объркам). Съучениците от моя клас ми додоха някаква примерна матура и тя беше доста лесна. Пък ми казаха, че мислили да махнат стереометрията и тригонометрията, защото били много трудно. Взех си книжката на Руси Русев с примерни матури и реших 1 тема и не беше много трудна. Ще напишеш ли каква е тази задача за 15 точки? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 10:04 pm Заглавие: |
|
|
| complex написа: | | Ганка, благодаря за решението, аз съм написал някаква глупост. Те ТУ и УНСС се надпреварват, кой да даде по елементарен тест, за да привлече повече студенти, което според мен не е правилно. Пък да не говорим за матурите по математика, които са пълна пародия. |
за съжаление, всичко е пародия..... |
|
|
 |
Newbie Начинаещ
      гласове: 1
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 10:05 pm Заглавие: |
|
|
30/40 точки. Ужасно тъпи грешки, за никъде няма да стигне това.  |
|
|
 |
Garoll Напреднал
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 10:12 pm Заглавие: |
|
|
Задачата съм я написал."Теория на вероятностите"
От числата 0 , 1 , 3 , 6 , 7 , 8 са направени четни четирицифрени числа без повторение на цифрите.Да се намери вероятността числото 6 да е първа цифра на някое от получените числа. |
|
|
 |
b1ck0 Напреднал

гласове: 2
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 10:40 pm Заглавие: |
|
|
| Според мене всеки, който успешно е завършил 10 клас може да се справи и с този тест ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 10:48 pm Заглавие: |
|
|
| b1ck0 написа: | | Според мене всеки, който успешно е завършил 10 клас може да се справи и с този тест ... |
интересно мнение.. |
|
|
 |
r2d2 VIP

Регистриран на: 28 Feb 2007 Мнения: 1936 Местожителство: in the galaxy (Far Far Away)
   гласове: 179
|
Пуснато на: Sat Apr 19, 2008 10:58 pm Заглавие: |
|
|
Kaто гледам, този тест от ТУ, си спомням за една кръстословица за милиционери:
"Кое е малкото име на другаря Тодор Живков?"
Хей, не заТУпявайте! |
|
|
 |
Kamelliq Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Apr 20, 2008 6:43 am Заглавие: |
|
|
| тва е за софийския технически. някой да знае нещо за варненския? |
|
|
 |
b1ck0 Напреднал

гласове: 2
|
Пуснато на: Sun Apr 20, 2008 8:02 am Заглавие: |
|
|
За ТУ - Варна, ако се съди от тази страница - картинката е същата ...
Edit: Само по едно се различават тестовете в двата университета: Във Варна ти трябва оценка не повече от 4.5 за да влезеш, докато в София не е така ... |
|
|
 |
Kamelliq Начинаещ

|
Пуснато на: Sun Apr 20, 2008 4:16 pm Заглавие: |
|
|
| пък ако си момиче, дори и да не фащаш погледа отпърва ръка те приемат и със стипендия даже |
|
|
 |
nikolavp Фен на форума
  гласове: 13
|
Пуснато на: Mon Apr 21, 2008 2:21 pm Заглавие: |
|
|
| Някой може ли да ми каже дали се проверяват черновите при грешен/липсващ отговор на последните 10 задачи, защото на едната съм забравил да разделя на 3*2 иначе съм я написал, че е комбинация, а на другата имам намерени ъгли, но просто изключих. Питам, защото се говореше, че ще се гледа само отговора, но така доста хора познавам които са преписали, а и в указанията на последните 10 пише "обосновани" |
|
|
 |
garion Напреднал
  гласове: 13
|
Пуснато на: Mon Apr 21, 2008 5:06 pm Заглавие: |
|
|
| b1ck0 написа: | За ТУ - Варна, ако се съди от тази страница - картинката е същата ...
Edit: Само по едно се различават тестовете в двата университета: Във Варна ти трябва оценка не повече от 4.5 за да влезеш, докато в София не е така ... |
може и по-зле да е щото като гледам примерния тест по математика. от 1 до 4 какви са и след това на 5 зад в отговорите го няма верния, направо лошо ми става. натам нямах нерви да гледам |
|
|
 |
complex Напреднал

|
Пуснато на: Mon Apr 21, 2008 7:34 pm Заглавие: |
|
|
| nikolavp написа: | | Някой може ли да ми каже дали се проверяват черновите при грешен/липсващ отговор на последните 10 задачи, защото на едната съм забравил да разделя на 3*2 иначе съм я написал, че е комбинация, а на другата имам намерени ъгли, но просто изключих. Питам, защото се говореше, че ще се гледа само отговора, но така доста хора познавам които са преписали, а и в указанията на последните 10 пише "обосновани" |
Аз лично в черновата си писах както си пиша в тетрадката в къщи, т.е. както само аз си знам. Казаха, че не трябва да се описват задачите, пък и казаха да не пишем някакви знаци, защото да не ни анулират работата, затова не писах задача номер 1, номер 2 и т.н. и не съм се старал да доказвам нищо. Дано не ми намалят точки заради това, но дори и да ми намалят има и редовен където ще знам и ще си пиша нещата както трябва. |
|
|
 |
Tony_89 Фен на форума
   гласове: 29
|
Пуснато на: Tue Apr 22, 2008 4:13 pm Заглавие: |
|
|
Егати излагацията, не се явих на този изпит и за спорта си го реших у нас. За по-малко от час и нямам нито една грешка, отчаяни ли са за студенти тия или както казват хората - лесно се влиза в ТУ, пък трудно се излиза . |
|
|
 |
ViRuS Начинаещ

|
Пуснато на: Thu May 01, 2008 10:44 pm Заглавие: |
|
|
| Tony_89 написа: | - лесно се влиза в ТУ, пък трудно се излиза . |
Абе те много университети станаха нещо на тоя принцип май.
Иначе и мен ме е яд за стереометричната даже не се опитах, а тя била детска играчка.
Вижте статистиката (цъкнете горе на статистики) - има доста добри оценки. |
|
|
 |
complex Напреднал

|
Пуснато на: Thu May 01, 2008 10:59 pm Заглавие: |
|
|
| Tony_89 написа: | Егати излагацията, не се явих на този изпит и за спорта си го реших у нас. За по-малко от час и нямам нито една грешка, отчаяни ли са за студенти тия или както казват хората - лесно се влиза в ТУ, пък трудно се излиза . |
А от ФМИ по-лесно ли се излиза?
ViRuS теста беше доста лесен, това е сигурно защото миналата година са приемали и с 3-ки, а тази година от матурите бала може да падне и има вероятност да не си запълнят бройките. Между другото аз имам 5:70 на теста. |
|
|
 |
ViRuS Начинаещ

|
Пуснато на: Thu May 01, 2008 11:19 pm Заглавие: |
|
|
Еми ти си супер значи.
Освен стереометричната и тая която ти си написал че не си решил,съм объркал и тригонометричната накрая в отговора.Аз имам 5.30 |
|
|
 |
Newbie Начинаещ
|
Пуснато на: Fri May 02, 2008 11:08 am Заглавие: |
|
|
| 5.20, следващият път ще е повече. |
|
|
 |
BeckhamStZ Начинаещ
  гласове: 3
|
Пуснато на: Mon May 05, 2008 10:10 am Заглавие: |
|
|
| 5.40 мене ме провалиха тази теория на вероятностите и комбинаториката. ама тай кат ме марзеше да ги погледна предния ден. иначе супер елементарен беше тоз тест.. чак ме е яд... |
|
|
 |
|