Регистрирайте се
Ох,трудни са ми тези две задачи за движение
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
julia_arhondis Начинаещ
    гласове: 3
|
Пуснато на: Sun Apr 13, 2008 1:04 pm Заглавие: Ох,трудни са ми тези две задачи за движение |
|
|
Здравейте,бях болна и не схванах въобще задачите за движение,а сестра ми няма време да ми ги обиясни.Тя ми каза за форума и аз с нейното име влязох.Моля ви обияснете ми тези 2 задачи.
Разстоянието м/у две пристанища А и В по море е с 22,5км по-малко отколкото по автомобилен път на суша.Кораб изминал разстоянието от А за В за 3ч.20мин.,а автомобил,като се движел по суша,за 1ч.45мин.Сколостта на автомобила е с 40км/ч по-голяма от скорстта на кораба.Да се намерят пътищата,изминати съответно от кораба и автомобила и скоростите на кораба и автомобила.
И тази:
В понеделник колоездач изминал разстояянието от град А до град В със скорост 18км/ч като пристигнал в град В в 13часа.Във вторник той тръгнал от В за А по същото време,но намалил скорстта си с 16цяло и 2в/у3 процента в резултат на това в 13часа му оставали да измине още 15км. до град А.Намерете разстоянието м/у двата града.
Благодаря много,че знам че щом ги схвана веднъж после ги решавам лесно.Благодаря,че ви има да ми дадете старт. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
Пуснато на: Заглавие: Реклама |
|
|
|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Може да прикачвате файлове Може да сваляте файлове от този форум
|
|